Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın açılış organizasyonu, Münih Futbol Arena'da gerçekleştirildi. A Grubu'nda Almanya ile İskoçya arasında oynanan açılış maçı öncesinde düzenlenen tören, görsel bir şölen sundu.
Takımların ısınmasının ardından başlayan programda dansçılar eşliğinde özel bir koreografi sergilendi. 24 ülkenin bayraklarının yer aldığı bu koreografi seyircilerden büyük beğeni topladı.
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, açılış törenini statta takip etti. Sarı-lacivertli ekibin dünyaca ünlü Portekizli çalıştırıcısı, Münih Futbol Arena'daki açılış maçını efsanevi İskoç teknik adam Sir Alex Ferguson ile birlikte tribünden izledi.
Turnuvanın ev sahibi Almanya, güvenlik önlemlerini oldukça sıkı tutuyor. Karşılaşmaların yapılacağı statların çevresinde geniş güvenlik alanları oluşturan Alman yetkililer, basın mensupları dahil olmak üzere herkesi detaylı bir güvenlik kontöründen geçirerek içeriye alıyor.