Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı

Bakan İbrahim Yumaklı’dan açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Kastamonu İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan İbrahim Yumaklı’dan açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Kastamonu 8. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen kongrede, Bakan Yumaklı Türkiye Yüzyılı’na vurgu yaparak, “Daha önce adım adım gidiyorduk, şimdi adımlarımızı açarak, koşarak hedeflerimize gideceğiz. Türkiye Yüzyılı'nda milletimizle birlikte kutlu yürüyüşü oluşturarak hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

Kastamonu evladı olarak kongreye katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yumaklı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında önemli işlere imza atacaklarını ifade etti. “Türkiye Yüzyılı'nda bütün hedeflerimizi bundan önceki 22 yılda nasıl yaptıysak, bundan sonra da gerçekleştireceğiz” diyen Yumaklı, AK Parti’nin 22 yıldır gerçekleştirdiği önemli projelerle ülkenin her alanda büyümesine katkı sağladığını dile getirdi.

Kastamonu’nun kalkınmasında AK Parti’nin katkıları

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, AK Parti iktidarları döneminde Kastamonu’nun kalkınma hamlesinden büyük ölçüde faydalandığını belirterek, “Son 22 yılda Kastamonu'ya sadece bizim bakanlığımızın yapmış olduğu yatırımların toplam tutarı 34 milyar liradır. Kastamonu’nun tarımsal hasılası tam 24 kat arttı ve 14,2 milyar liraya yükseldi” dedi. Ayrıca, Devrekani ilçesinde inşa edilen Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmaların önümüzdeki yıl tamamlanacağı bilgisini de verdi.

Kastamonu’da 500 aileye yönelik yapılan ORKÖY desteği kapsamında, yüzde 20’si hibe, yüzde 80’i faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 milyon lira kaynak sağlandığını belirten Yumaklı, Türkiye genelinde bu tutarın 2 milyar 250 milyon lira olduğunu açıkladı. “Hizmet etmiş, ormanda çalışmış olan kardeşlerimizin emeklerinin bedeli olarak onlara 3 milyarın üzerinde gelir sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Bal üreticilerine yönelik yeni düzenlemeler

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin bal üretimindeki ikinci sıradaki yerini vurgulayarak, bal üretimi yapan firmaların başka işlere iştirak etmelerine izin vermeyeceklerini söyledi. “Bal paketleme tesislerinde başka ürünler de üretiliyordu. Ancak bundan sonra bal üretiminde başka faaliyetlere izin vermeyeceğiz” diyen Yumaklı, sektördeki denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti. Bal üreticilerinin usulüne uygun üretim yapmaları gerektiğini ifade eden Yumaklı, sektördeki uygunsuzluklara karşı daha yoğun bir denetim süreci başlatıldığını kaydetti.

Ayrıca, Kastamonu'da iki yeni bal ormanı kurulacağı müjdesini verdi.

2053 ve 2071 hedeflerine ilerleme

Kastamonu İl Kongresi’ne katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da bir konuşma yaptı. Akbaşoğlu, 2023 hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Emin olun, 2053 ve 2071 hedeflerini de Allah’ın izniyle sizler gerçekleştireceksiniz” dedi. Akbaşoğlu, Türkiye'nin 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için gece gündüz çalışacaklarını vurguladı.

Kongreye katılım

Kongreye, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, MHP İl Başkanı Emre Şahin ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Muğla 8. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşması, salondan canlı olarak izlendi.

 

Etiketler:
İbrahim YumaklıKastamonuAK PartiTarım Ve Orman Bakanı

DİĞER HABERLER