BBP Genel Başkanı Destici Trabzon'da

BBP Genel Başkanı Destici, Karadeniz Çalıştayı'nda çarpıcı açıklamalar yaptı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Karadeniz Çalıştayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

BBP Genel Başkanı Destici, Karadeniz Çalıştayı'nda çarpıcı açıklamalar yaptı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Karadeniz Çalıştayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Destici, Türkiye'nin bir an önce darbecilerin yaptığı cunta anayasasından kurtulması gerektiğini belirterek, "Biz hep sivil, demokratik bir anayasadan yanayız. Türkiye'nin behemehal, ivedilikle bu darbecilerin yaptığı cunta anayasasından kurtulması gerektiğini düşündük" dedi.

Destici, partisinin kuruluşundan bu yana sivil ve demokratik bir anayasa savunduklarını ifade ederek, bugüne kadar yapılan anayasa değişikliklerinin neredeyse tamamına "evet" dediklerini belirtti. Yeni anayasa çalışmalarına da "evet" dediklerini vurgulayan Destici, ancak toplumu bölecek, etnik kimlikler yaratacak ya da milletin inancına ve kültürüne aykırı maddeleri kabul etmeyeceklerini söyledi.

Aileyi kutsal sayıyoruz

Aile yapısının korunması gerektiğini belirten Destici, "Aile yoksa devlet de yok. Aile yoksa ülke de yok. Aile yoksa millet de yok. Aile yoksa Türklük de yok. Aile yoksa İslam da yok. Onun için bizim için aile kutsaldır ve asla aileden vazgeçmeyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki laiklik uygulamalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Destici, geçmişte dindarlara zulüm yapıldığını belirterek, her bireyin istediği dini yaşama hakkının olduğunu, ancak yaşantılarıyla ilgili dayatmaların olmaması gerektiğini ifade etti. 

Destici, partisinin Araklı İlçe Teşkilatı binasının açılışına katıldıktan sonra Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın kabrini ziyaret etti ve ailesiyle bir araya geldi.

 

Etiketler:
BBPMustafa DesticiKaradeniz ÇalıştayıYeni Anayasa

DİĞER HABERLER