İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanlığı ve yönetimine açılan davayı gerekçe göstererek, bugün yapılması planlanan CHP İstanbul İl Kongresi’nin durdurulmasına hükmetti. Mahkeme kararı, Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na iletildi.
Mahkeme yazısında, 38. İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin açılan iptal davası sebebiyle yürütülen seçim hazırlıklarının durdurulmasının gerektiği vurgulandı. Kararda,
“Verilen tedbir kararı henüz istinaf sürecine tabi olmamış olup mahkemece geçerlidir. İstanbul İl Kongresi’nin yapılması mahkeme kararına aykırıdır ve çalışmalar durdurulmalıdır” ifadelerine yer verildi.
Daha önce CHP İstanbul İl Yönetimi geçici olarak görevden uzaklaştırılmış ve yerine geçici kurul atanmıştı. Mahkeme, ilçe kongreleri ve il kongresi için başlatılan tüm seçim hazırlıklarının tedbiren durdurulmasına karar verdi.
Bu kararın uygulanması, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından kaldırılmadığı sürece geçerli olacak. CHP İstanbul İl Başkanlığı ise olağanüstü kongresini bugün gerçekleştirmeyi planlıyordu.
Etiketler:
Gündem CHP Siyaset