CHP'li Şahbaz Kreş Sayısını Artırmasını İstedi

CHP'li Şahbaz kreş sayısını artırmasını istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Sağlık Bakanlığı'nın kendi personelinin temel taleplerinden biri olan kreş ihtiyacını karşılayamadığını belirtti.

CHP'li Şahbaz kreş sayısını artırmasını istedi

Şahbaz, yazılı açıklamasında, sağlık emekçilerinin çocuklarının bakımı konusunda mağdur edildiğini vurguladı ve sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarına rağmen bu konuda desteklenemediğini ifade etti.
Sağlık Bakanlığı'nın, personelinin taleplerinden biri olan kreş ihtiyacını karşılaması gerektiğini belirten Şahbaz, ülkede 1 milyondan fazla sağlık çalışanının bulunduğunu ve bu çalışanların büyük bir özveriyle görev yaptığını dile getirdi. Ancak, bakanlığın bu temel talebi karşılayamadığını öne sürdü.
Şahbaz, Bakanlığa bağlı olarak bilinen 55 kreş bulunduğunu ancak büyükşehirlerde kreş maliyetlerinin 20 bin lirayı aştığını belirtti. Bu durumun büyük bir çelişki ve haksızlık olduğunu ifade etti.
Sağlık çalışanlarının taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini vurgulayan Şahbaz, kreş ve bakım evleri planlamasının derhal yapılması gerektiğini belirtti.

 

DİĞER HABERLER

Alkollü cinayete kilit!
Alkollü cinayete kilit!
15 Mart 2025 Cumartesi
Sosyal medyaya yeni düzenleme
Sosyal medyaya yeni düzenleme
15 Mart 2025 Cumartesi
Yine soba faciası: 3 Ölü
Yine soba faciası: 3 Ölü
15 Mart 2025 Cumartesi
MHP,CHP
MHP,CHP'ye kapıyı kapattı
12 Mart 2025 Çarşamba
Firari fetöcü yakalandı
Firari fetöcü yakalandı
10 Mart 2025 Pazartesi