Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı'nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı'da konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Efes-2024 tatbikatında hiçbir ülke hedef alınmıyor. Tatbikatımız, barışı destekleme harekatına dayalı jenerik bir senaryoyla icra ediliyor. Envantere yeni giren yerli ve milli sistemleri tatbikatta kullanma fırsatı buluyoruz. 33 farklı silah, araç ve sistemin ilk denemesini yapacağız. Türkiye'nin çıkarlarına saygı duyan, bizimle işbirliğini geliştirmek isteyen herkesle diyaloğa, temasa, bağlarımızı kuvvetlendirmeye hazırız. Hiçbir ülkeye karşı husumet ve ön yargı beslemiyoruz. Kimsenin toprağında ve egemenlik haklarında gözümüz yok.  Geçen yıl 185 ülkeye 230 çeşit ürün ihraç ederek 5,5 milyar dolar ihracata ulaştık, 10 milyar 240 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladık. Son dönemde dostlarımızın sayısını çoğaltmak amacıyla pek çok önemli adım attık. İnşallah yeni açılımlarla yolumuza devam edeceğiz.

 

“TERÖRİSTAN KURULMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Terör örgütünün, halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz. Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyecektir. Örgüt üzerinden ne yapılmak istendiğini, bölgemizde nasıl bir oyun oynandığını çok iyi biliyoruz. Biz bu hokkabazlıklara kanmayız, prim vermeyiz.

 

“REFAH SALDIRISI İNSANLIĞIN BİTTİĞİ NOKTA”

Söz konusu ülkemizin toprak bütünlüğü ve milletimizin güvenliği olunca kimseyi dinlemeyiz, hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Terörle mücadele oldubittiler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten çekinmeyiz. İsrail'in Refah saldırısı mülteci kampına düzenlenen hava saldırısı insanlığın bittiği noktaydı. Böyle bir vahşeti haklı gösterebilecek gerekçe olamaz. Gazze'de 36 bin insanı öldürmek, 80 binden fazla masumu yaralamak, gıda sırası bekleyen sivillerin üzerine bomba yağdırmak savaş değil, soykırımdır." dedi.



Son Dakika Gelişmelerden Vaktinde Haberdar olmak istiyor musunuz? Google News'te Gazette'ye abone olun. 

ABONE OL!

 

DİĞER HABERLER

Şevkin engelliler adına konuştu
Şevkin engelliler adına konuştu
15 Mayıs 2025 Perşembe
Mersin
Mersin'de dolu etkili oldu
14 Mayıs 2025 Çarşamba
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta kaza: 12 yaralı
14 Mayıs 2025 Çarşamba
49 ilde mali suçlar operasyonu
49 ilde mali suçlar operasyonu
14 Mayıs 2025 Çarşamba
Zorlu: Türkçemizi koruyalım
Zorlu: Türkçemizi koruyalım
14 Mayıs 2025 Çarşamba
 Amasya
Amasya'da 4,4'lük deprem
12 Mayıs 2025 Pazartesi