Demokrasi için milli iradeye saygı

Demokrasi için milli iradeye saygı

Adana’daki sivil toplum kuruluşları, milli iradeyi sahiplenme adına ortak bir deklarasyon yayınladı.


Demokrasi için milli iradeye saygı

Milletten alınan yetkiyi antidemokratik ve hukuksuz bir şekilde gasp etmek isteyen bütün odaklara karşı tek vücut, tek yürek olma iradesini gösterdiler.

Biz, Adana’yı temsil eden STK’lar olarak;

DARBE GİRİŞİMİNE HAYIR diyoruz.

Ülkemizin yarınlarını, geleceğini karartacak bütün gelişmelere, kötü niyetlere tek vücut olarak karşı durduğumuzu tüm kamuoyuna duyururuz.

Ülkemiz ve milletimiz şanlı tarihi, geçmişten günümüze taşıdığı değerleri, birlikteliğiyle, din, dil, ırk, siyasi görüş ayrımı yapmadan demokratik haklarına ve geleceğine sahip çıkmış, Yüce Türk Milletinin gücünü tüm Dünya’ya bir kez daha göstermiştir.

Oluşan bu irademizi, bugün saat 19.30’da Adana İstasyon Meydanı’nda, bütün Adanalıları darbeye karşı tek yürek olmaya ve iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

                    ADANA MİLLİ İRADEYE SAYGI PLATFORMU

 

Adana Sanayi Odası    Adana Ticaret Odası    Adana Ticaret Borsası    Adana OSB                              

Adana ESOB                 TÜRK-İŞ                      HAK-İŞ                          MEMUR-SEN

                     

Çukurova GİAD             ADSİAD                      AYAMDER               AGİAD

 

ASKON                         MÜSİAD                        AKAMDER                      TÜMSİAD

 

TÜRK KIZILAYI        Adana Sivil Toplum Platformu            Çocuk Kanser Derneği

 

Adana Gençlik Mrk. Koord.  İŞKAD   TOBB Kadın Girişimciler 

………………………

TOBB Genç Girişimciler     

Adana'da 'Milli İradeye Saygı Platformu' oluşturuldu

Adana'daki sivil toplum kuruluşları, milli iradeyi sahiplenme adına yayınladıkları ortak deklarasyonun yanısıra her kesimden yurttaşları düzenlenen 'Demokrasi Nöbeti' için toplanmaya çağırdı.

'Milli İradeye Saygı Platformu' adı verilen aralarında odalar, sendikalar, bazı kadın kuruluşları ve SİAD'lar bulunan komite deklerasyonunda şöyle denildi:

"Milletten alınan yetkiyi antidemokratik ve hukuksuz bir şekilde gasp etmek isteyen bütün odaklara karşı tek vücut, tek yürek olma iradesini gösterdiler. Biz, Adana'yı temsil eden STK'lar olarak darbe girişimine hayır diyoruz. Ülkemizin yarınlarını, geleceğini karartacak bütün gelişmelere, kötü niyetlere tek vücut olarak karşı durduğumuzu tüm kamuoyuna duyururuz. Oluşan bu irademizi, bugün (18 Temmuz Pazartesi) saat 19.30'da Adana İstasyon Meydanı'nda, bütün Adanalıları darbeye karşı tek yürek olmaya ve iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz."

 

 

DİĞER HABERLER