Başkanlığın mutfağında glütensiz ürünlerle hazırlanan bu özel yiyecekler,
çölyak hastası hacı adaylarına sunuluyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac organizasyonunda, hacı adaylarının
sağlıklarına yönelik önemli bir adım attı. Başkanlık, çölyak hastalığı olan
hacı adayları için özel bir hizmet sunmaya başladı. Çölyak hastalığı, genetik
yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda
erimeyen glüten proteinine karşı duyarlılık sonucu gelişen bir rahatsızlık olarak
biliniyor.
Bu hizmet kapsamında, çölyak hastalığına dair raporlarını sunan hacı
adayları için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mutfağında özel menüler
hazırlanıyor. Glütensiz ürünlerden hazırlanan yiyecekler, hijyenik koşullarda
ve sıcak-soğuk zincire uygun olarak çölyak hastası hacı adaylarının kaldıkları
otellere sevk ediliyor. Şu ana kadar, raporlarını sunan 13 çölyak hastası hacı
adayı bu hizmetten yararlandı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hacı
adaylarına her alanda en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade etti.
Erbaş, geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hacılarına en çok hizmet sunan
organizasyonlar arasında birincilik ödülü aldığını, bu yıl da 2024 haccına
hazırlanan en iyi organizasyon ödülünün Türkiye’ye verildiğini belirtti.

Son Dakika Gelişmelerden Vaktinde Haberdar olmak istiyor musunuz? Google News'te Gazette'ye abone
olun.
ABONE OL!