Diyanet’ten Çölyak Hastası Hacılara Özel Menü

Diyanet’ten "Çölyak Hastası" hacı adaylarına özel menü

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu yeni hizmet kapsamında çölyak hastası hacı adayları için özel menüler hazırlıyor.

Diyanet’ten "Çölyak Hastası"  hacı adaylarına özel menü

Başkanlığın mutfağında glütensiz ürünlerle hazırlanan bu özel yiyecekler, çölyak hastası hacı adaylarına sunuluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac organizasyonunda, hacı adaylarının sağlıklarına yönelik önemli bir adım attı. Başkanlık, çölyak hastalığı olan hacı adayları için özel bir hizmet sunmaya başladı. Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen glüten proteinine karşı duyarlılık sonucu gelişen bir rahatsızlık olarak biliniyor.

Bu hizmet kapsamında, çölyak hastalığına dair raporlarını sunan hacı adayları için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mutfağında özel menüler hazırlanıyor. Glütensiz ürünlerden hazırlanan yiyecekler, hijyenik koşullarda ve sıcak-soğuk zincire uygun olarak çölyak hastası hacı adaylarının kaldıkları otellere sevk ediliyor. Şu ana kadar, raporlarını sunan 13 çölyak hastası hacı adayı bu hizmetten yararlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hacı adaylarına her alanda en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade etti. Erbaş, geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hacılarına en çok hizmet sunan organizasyonlar arasında birincilik ödülü aldığını, bu yıl da 2024 haccına hazırlanan en iyi organizasyon ödülünün Türkiye’ye verildiğini belirtti.

Son Dakika Gelişmelerden Vaktinde Haberdar olmak istiyor musunuz? Google News'te Gazette'ye abone olun. 

ABONE OL!

 

DİĞER HABERLER