Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Muhalefet) İki yıl öncesine kadar beyaz gömlek giyip, video çekerek birbirlerini övgü yağmuruna tutanlar, kavganın baş aktörleri olarak manşetleri süslüyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, terör sorunu başta olmak üzere her türlü meselesini çözecek kudrete sahiptir. Terörsüz Türkiye sürecimiz bunun mihengi ve miğferi olacaktır. Gayemiz, ülkemizi kalkındırmak, milletimizin ezeli ve ebedi kardeşliğine vurulan paslı zincirleri birer birer söküp atmaktır." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel zorbalığa dönüşen cinsiyetsizleştirme politikalarıyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
"En büyük arzum gerek Putin'i gerekse Zelenskiy'i İstanbul veya Ankara'da bir araya getirmek. Hatta Trump'ı da yanına almak. (Rusya-Ukrayna) Ben de kendileriyle bu buluşmada bir araya geleyim, böylece İstanbul'u bir barış merkezi haline getirelim. (Rusya-Ukrayna müzakereleri) Dünkü hadiseye rağmen toplantının gerçekleşmesi başlı başına önemli bir başarıdır"
"Trump'ın dönüm noktası niteliğindeki açıklamaları sonrası Avrupa ülkelerinin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırma kararından büyük memnuniyet duyuyoruz"
"Suriye Havayolları yakında Türkiye uçuşlarına başlayacak. AJet şirketimiz Suriye'ye düzenli seferler düzenleyecek. Suriye istikrara ve huzura kavuştukça, inancımız odur ki bundan tüm komşuları, bölgedeki bütün ülkeler kazançlı çıkacaktır"
"(Bayram ikramiyeleri) 4 Haziran'a kadar 15,9 milyon emeklimize toplam 57,4 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz"
"Yaşlı ve engelli aylıklarının ödemelerini de yarın yapıyoruz. Böylece 1 milyon 350 bin kardeşimize de toplam 6 milyar 300 milyon lira ödeyeceğiz"
Etiketler:
Gündem Türkiye Cumhurbaşkanlığı:Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı Terörsüz Türkiye