Fenerbahçe'de Kartal kararı

Fenerbahçe'de İsmail Kartal kararı! Aziz Yıldırım: “Görevinin başında”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Roma ile 1-1 berabere kalınan maçın ardından istifa ettiğini açıklayan teknik direktör İsmail Kartal hakkında konuştu. Yıldırım, tecrübeli teknik adamın görevine devam edeceğini belirterek, “İsmail Kartal, görevinin başındadır.” dedi

Fenerbahçe'de İsmail Kartal kararı! Aziz Yıldırım: “Görevinin başında”

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında sahasında İtalya temsilcisi Roma ile karşı karşıya geldi. Chobani Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona ererken, karşılaşmanın ardından İsmail Kartal'ın istifa kararı gündeme geldi.
Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, Kartal'ın yaşadığı baskıya dikkat çekti. Teknik direktörün maç sırasında kafasına su şişesi atıldığını belirten Yıldırım, sosyal medyada yapılan yorumların da futbolcular ve teknik heyet üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu söyledi.

“İsmail Kartal, görevinin başındadır”


Fenerbahçe'nin 18 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını önemli bir aşarı olarak değerlendiren Yıldırım, camiadan teknik heyete destek verilmesini istedi.
Yıldırım, “Doğruları analiz edin. Oradan suçlama yapmayın. Mayıs ayı gelince görürsünüz. 18 yıl sonra bir hoca ve yönetim UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor. Bunu alkışlayacağınıza, gömüyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
İsmail Kartal'ın görevinin başında olduğunu açıkça dile getiren Yıldırım, teknik direktörün maç sırasında taraftar tepkisine maruz kalmasını da eleştirdi. Yıldırım, takımın Roma karşısında iyi bir futbol ortaya koyduğunu ve alınan 1 puanın Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki aşamaya kalma açısından değer taşıdığını söyledi.

“İstifa edeceğini beklemiyorduk”


İsmail Kartal'ın istifasının kendileri açısından beklenmedik olduğunu belirten Aziz Yıldırım, deneyimli teknik adamla istifasının ardından görüştüğünü aktardı.
Yıldırım, Kartal'ın kendisine maç sırasında yaşanan su şişesi olayını ve üzerindeki baskıyı anlattığını, ayrıca ilaç kullandığını söylediğini ifade etti. Fenerbahçe camiasının bir aile olduğunu vurgulayan Yıldırım, Kartal'ın kulüp için önemli bir isim olduğunu belirtti.
Kendi başkanlık dönemine de değinen Yıldırım, 20 yıllık görev süresinde iki teknik direktör dışında sezon tamamlanmadan hocalarla yolları ayırmadığını söyledi. Yıldırım, yaşanan baskının yalnızca teknik heyeti değil, yönetimi de etkilediğini dile getirdi.

“Devam edeceksin, dedim ve bitti”



Aziz Yıldırım, İsmail Kartal'ın görevine devam edip etmeyeceği konusunda herhangi bir belirsizlik olmadığını belirterek, teknik direktörle yaptığı görüşmeyi şu sözlerle anlattı:
“İsmail Kartal'a devam edeceğini söylememe gerek yok. ‘Devam edeceksin.’ dedim ve bitti. Ben onun büyüğüyüm. Biz bir aileyiz.”
Yıldırım ayrıca taraftarlara ve spor yorumcularına çağrıda bulunarak eleştirilerin yapılabileceğini ancak gerçeğe aykırı haber ve yorumlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.
Fenerbahçe Başkanı, “Tenkit edin ama yalan yazmayın.” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Etiketler:
Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, İsmail Kartal, Fenerbahçe son dakika, Fenerbahçe Roma, Şampiyonlar Ligi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İsmail Kartal istifa, Fenerbahçe haberleri 

DİĞER HABERLER