Hamas, Tel Aviv'i Füzelerle Vurdu

Hamas, Tel Aviv'i füzelerle vurdu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına karşılık olarak Tel Aviv'e füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. 

Hamas, Tel Aviv'i füzelerle vurdu

Kassam Tugayları'nın yazılı açıklamasında, "Siyonistlerin sivillere yönelik saldırılarına tepki olarak Tel Aviv'i hedef aldık" ifadelerine yer verildi.



Bu saldırı, Gazze'den İsrail'in merkezine yapılan ilk füze saldırısı oldu ve son olarak 29 Ocak'ta benzer bir saldırı gerçekleşmişti.



İsrail devlet televizyonu KAN, Refah kentinde bulunan İsrail ordusu güçlerinden uzak bir mesafeden İsrail'in merkezine yaklaşık 8 füze fırlatıldığını bildirdi. Saldırı öncesinde Tel Aviv'de siren sesleri duyularak füze saldırısı uyarısı yapıldı.



Haberde ayrıca, Gazze'den atılan füzelerden birinin Herzliya kentindeki bir eve isabet ettiği belirtildi. İsrail'in Kanal 7 televizyonu ise, 4 ay sonra ilk kez Refah'tan Tel Aviv ve diğer İsrail kentlerine toplam 12 füze fırlatıldığını aktardı.

 

DİĞER HABERLER

Mersin
Mersin'de dolu etkili oldu
14 Mayıs 2025 Çarşamba
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta kaza: 12 yaralı
14 Mayıs 2025 Çarşamba
49 ilde mali suçlar operasyonu
49 ilde mali suçlar operasyonu
14 Mayıs 2025 Çarşamba
Zorlu: Türkçemizi koruyalım
Zorlu: Türkçemizi koruyalım
14 Mayıs 2025 Çarşamba
 Amasya
Amasya'da 4,4'lük deprem
12 Mayıs 2025 Pazartesi