İsias Otel Davasında Yeni Gelişme

İsias Otel davasında yeni gelişme!

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da yıkılan Grand İsias Otel, 72 kişiye mezar olmuştu. Adıyaman Valiliği, otel davasında yeni bir adım atarak 4 kamu görevlisi için soruşturma izni verdi.

İsias Otel davasında yeni gelişme!

Bilirkişi raporlarına rağmen eksiklikler sanıklar tarafından reddedilmişti. Ancak, otelin inşa ve ruhsat aşamalarında imzaları bulunan belediye görevlilerine yönelik soruşturma izni çıktı.

Depremlerde yıkılan yapılardan biri olan Grand İsias Otel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen sporcu kafilesinden 25’i çocuk olmak üzere 35 kişi ve toplamda 72 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.



Olay sonrası başlatılan soruşturmada, 11 sanıktan 5'i tutuklanmış, haklarında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Son duruşmada mahkeme heyeti, otelin fenni mesulü ve otel sahiplerinden birini adli kontrol şartıyla tahliye etti. Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, depremde yıkılan otelle ilgili dava dosyasından ayrılan belediye görevlileri hakkında soruşturma izni verdi.



Kurulun gerekçeli kararında, otel binasının yapısal kusurlarının ve donatı eksikliklerinin yıkıma sebep olabileceği, denetim görevlerinin yerine getirilmediği ve proje ile ruhsat bilgilerinin uyuşmadığı belirtildi. Ayrıca, yapı ruhsatı verilirken binanın statik projelerinin yönetmeliklere uygun olarak tekrar değerlendirilmesi gerektiği, ancak bunun yapılmadığı ifade edildi.

Bu çerçevede, yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki ruhsat büro teknisyeni, ruhsat büro şefi, imar müdürü ve belediye başkan yardımcılarından hayatta olan 4 kişi hakkında soruşturma izni verildi.


Son Dakika Gelişmelerden Vaktinde Haberdar olmak istiyor musunuz? Google News'te Gazette'ye abone olun. 

ABONE OL!

 

DİĞER HABERLER

İtfaiye Eri Olmak Kolay Değil
İtfaiye Eri Olmak Kolay Değil
22 Mayıs 2025 Perşembe
Bunun da Sahtesini Yaptılar
Bunun da Sahtesini Yaptılar
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Özel Cenaze Törenine Katıldı
Özel Cenaze Törenine Katıldı
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Sancar
Sancar'a Bir Ödül Daha
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Azeri Ressamdan Minguzzi Hassasiyeti
Azeri Ressamdan Minguzzi Hassasiyeti
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Özel, İzmir
Özel, İzmir'de konuştu
20 Mayıs 2025 Salı
Erdoğan
Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Altun
Altun'dan 19 Mayıs mesajı
19 Mayıs 2025 Pazartesi
DEAŞ
DEAŞ'lı 2 kişi tutuklandı
17 Mayıs 2025 Cumartesi