Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye çağrılan üç senarist, ifade işlemleri için Silivri Adliyesi’ne geldi.
Yaklaşık 2 saat ifade verdiler
Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan’ın adliyedeki ifade işlemleri yaklaşık 2 saat sürdü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından üç isim adliyeden ayrıldı.
Senaristlerin soruşturma kapsamında hangi bilgi ve konulara ilişkin ifadelerinin alındığına yönelik ise ayrıntı paylaşılmadı.
Kozinoğlu’nun ölümü yeniden soruşturuluyor
Kaşif Kozinoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri 1 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 12 Kasım 2011’de rahatsızlanmasının ardından Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş, hastaneye ulaştığında hayatını kaybettiği belirlenmişti.
Olayla ilgili ilk soruşturma kapsamında kamera kayıtları ve tıbbi belgeler incelenmiş, cezaevi, jandarma ve sağlık personeli ile koğuş arkadaşları ve Kozinoğlu’nun eşinin ifadelerine başvurulmuştu. Soruşturma, 10 Nisan 2012’de kovuşturmaya yer olmadığına dair kararla sonuçlanmıştı.
Takipsizlik kararı kaldırıldı
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in açıklamasına göre, dosya Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığınca yeniden incelendi. Silivri Sulh Ceza Hakimliğinin 26 Ağustos 2026 tarihli kararıyla önceki takipsizlik kararı kaldırılarak soruşturma yeniden başlatıldı.
Yeni soruşturma kapsamında gizlilik kararı alınırken özel bir ekip oluşturuldu. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla yürütülen çalışmalarda, olay tarihinde ceza infaz kurumunda görev yapan 11 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Tutuklu sayısı 4’e yükseldi
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında biri muhabir, biri kameraman ve 7’si sağlık çalışanı olmak üzere 9 şüpheli daha gözaltına alındı. Hakimlik, aralarında bir muhabirin de bulunduğu 3 şüphelinin tutuklanmasına, diğer 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanmasına karar verdi.
Böylece soruşturma kapsamında tutuklu şüpheli sayısı 4’e, adli kontrol tedbiri uygulanan şüpheli sayısı ise 13’e yükseldi.
Ayrıca Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedeninin ve ölümünde üçüncü kişilerin müdahalesinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla fethi kabir işlemi gerçekleştirildi.
Etiketler:
Kaşif Kozinoğlu Kozinoğlu Soruşturması Kurtlar Vadisi Raci Şaşmaz Bahadır Özdener Cüneyt Aysan MİT Kozinoğlu Ölümü Silivri Adliyesi Adalet Bakanı Akın Gürlek