TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Açıklamaları

Kurtulmuş: Türkiye büyük bir ivme yakaladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehrinde Küresel Gazeteciler Konseyi heyetiyle bir araya geldi. 

Kurtulmuş: Türkiye büyük bir ivme yakaladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehrinde Küresel Gazeteciler Konseyi heyetiyle bir araya geldi. Toplantıda Türkiye'nin küresel ve bölgesel alandaki rolüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin son yıllarda büyük bir momentum yakaladığını vurgulayarak, ülkenin dünya genelindeki güçlü etkisini artırdığını ifade etti. Kurtulmuş, "Türkiye olarak güçlü bir şekilde hem bölgesel sorunların çözümünde hem de küresel denklemlerde daha etkili bir ülke olarak var olma konusunda önemli bir ivme yakaladık" şeklinde konuştu.

İsrail'e hesap sorulmalı

Kurtulmuş, İsrail’in insanlık suçlarıyla ilgili sert açıklamalar yaptı. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, İsrail Başbakanı Netanyahu ve ekibinin hesap vermesini gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Ümit ederim ki Netanyahu ve ekibi, Radovan Karadzic gibi hesap vereceklerdir. Bu, insanlık tarihi için yeni bir dönüm noktasıdır" dedi.

Balkanlarda güven ve istikrar vurgusu

Kurtulmuş, Balkanlar'da Türkiye'nin izlediği politikaların güven ve istikrar odaklı olduğunu ifade etti. "Balkan ülkeleriyle iyi ilişkiler kuruyor ve bu ilişkileri artırmaya gayret ediyoruz" diyen Kurtulmuş, Türk kültürel diplomasi ve iş dünyasının bölgede önemli katkılar sağladığını söyledi.

Suriye'nin geleceği ve Türkiye’nin rolü

Kurtulmuş, Suriye’deki gelişmelere de değindi. Suriye'deki Baas rejiminin devrilmesiyle ilgili yorum yaparak, "61 yıldır süren bir zulüm rejimi vardı, bu rejimin devrilmesi hızlı oldu ancak şartlar buna zemin hazırladı" dedi. Türkiye'nin Suriye'deki etkisini artırmaya devam edeceğini belirten Kurtulmuş, ülkenin toprak bütünlüğü ve demokratik geçiş süreci için aktif bir rol oynayacağını vurguladı.

İsrail'in adalet önünde hesap vermesi gerekir

Kurtulmuş, İsrail'in Filistin'e karşı işlediği suçlar ve soykırımlar için de sert eleştirilerde bulundu. "İsrail'in adalet önünde hesap vermesi için Uluslararası Ceza Mahkemesi devreye girmeli," şeklinde konuşan Kurtulmuş, bu sürecin insanlık tarihindeki önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Kurtulmuş, İsrail'in artık eski rahatlıkla hareket edemeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin etkisi ve geleceği

Kurtulmuş, Türkiye’nin sadece bölgesel sorunları çözme noktasında değil, aynı zamanda dünya barışı için de önemli bir rol üstlendiğini belirtti. "Türkiye'nin dış politikadaki etkisi her geçen gün daha da artıyor ve bunu sürdürmeye kararlıyız" dedi. 

Etiketler:
TürkiyeKüresel Gazeteciler KonseyiKurtulmuşİsrailSuriye

DİĞER HABERLER