Kuzey Kore'nin kasım'da ıcbm denemesi yapabileceği iddia edildi

Kuzey Kore'nin kasım'da ıcbm denemesi yapabileceği iddia edildi

Kuzey Kore'nin, kasım ayında kıtalar arası balistik füze (ICBM) fırlatma hazırlıklarını tamamladığı öne sürüldü. Güney Kore Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) yetkilileri, ulusal mecliste milletvekillerine verdikleri brifingde, Kuzey Kore'nin bu ay içinde bir füze denemesi gerçekleştirebileceğini belirtti.

Kuzey Kore'nin kasım'da ıcbm denemesi yapabileceği iddia edildi

Milletvekilleri, denemenin 5 Kasım'daki ABD seçimleri öncesi veya sonrasında, Punggye-ri sahasından yapılabileceğini ifade etti. Hazırlıkların neredeyse tamamlandığı ve mobil rampanın belirli bir bölgeye konuşlandırıldığı vurgulandı. Bu fırlatma ile Pyongyang yönetiminin "atmosfere yeniden giriş" teknolojisini test etmeyi hedeflediği kaydedildi.
Japonya'nın Kyodo ajansı ise, yeni denemenin zamanlamasının Kuzey Kore lideri Kim Jong Un tarafından belirleneceğini aktardı. Kuzey Kore'nin kıtalar arası balistik füzeleri, 5 bin 500 kilometre menzil kapasitesine sahip olup, nükleer denemeler için tasarlanmıştır. Kuzey Kore, daha önce Punggye-ri sahasında 2006, 2009, 2013 ve 2017 yıllarında nükleer denemeler gerçekleştirmiştir.

 

Etiketler:
kuzeykorefüzenükleer

DİĞER HABERLER

Zincirleme kazada 20 kişi yaralandı
Zincirleme kazada 20 kişi yaralandı
16 Temmuz 2025 Çarşamba