Malatya'da Deprem Sonrası 6 Bin Kırsal Konut Yıl Sonunda Teslim Edilecek

Malatya'da Deprem Sonrası 6 Bin Kırsal Konut Yıl Sonunda Teslim Edilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da, yıl sonunda 6 bin kırsal konutun hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 

Malatya'da Deprem Sonrası 6 Bin Kırsal Konut Yıl Sonunda Teslim Edilecek

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Malatya'nın kırsal alanlarında büyük yıkıma neden oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin Malatya'nın Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde büyük hasara yol açtığını belirtti. İlçe merkezi ve kırsalda ciddi yıkımlar yaşandığını ifade eden Er, kalıcı konutların yapım çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.
Yıl sonuna kadar kırsal konutların önemli bir bölümünün tamamlanmasının hedeflendiğini dile getiren Er, "Toplamda 8 bin 800 betonarme ve 3 bin 690 çelik konstrüksiyon konut inşa ediliyor. Şu ana kadar 3 bin 76 konutun kurası çekildi, 276’sı teslim edildi. Yıl sonu itibarıyla yaklaşık 4 bin betonarme, 2 bin çelik konut ile toplamda 6 bin kırsal konut hak sahiplerine teslim edilecek," dedi.
Er, köy konutlarına su ve kanalizasyon hizmetinin Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından sağlandığını, 50 ekip ve 300 personelin çalıştığını belirtti. 36 köyde altyapı çalışmalarının tamamlandığını, 30 köyde ise devam ettiğini aktardı.

Akçadağ ilçesinde 5 bin 400 kırsal konut inşaatının sürdüğünü ve ahır ile diğer müştemilatlarla birlikte toplamda 7 bin bağımsız bölümün inşa edildiğini belirten Er, "Yepyeni köyler inşa ediliyor. Altyapı çalışmalarımızı tamamlıyoruz ve inşaatları birebir takip ediyoruz. Yıl sonu itibarıyla vatandaşlarımız kendi evlerine taşınmış olacak," şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde deprem bölgesinde yoğun çalışmaların yapıldığını ifade eden Er, Malatya'nın konut sorununu en kısa sürede çözerek insanları yeni evlerine yerleştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

 

Etiketler:
depremmalatya