1 YIL BOŞA GİTMESİN
CHP’li Bulut, düzenlemenin gecikmesinin üniversitelerin 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programını açamamasına neden olacağını ve öğretmen adaylarının mağdur olacağını belirtti. Bulut, “Bir başka endişe de binlerce öğrencinin 1 senesinin boşa gidecek olması ve yığılma nedeniyle kontenjan sıkıntısının yaşanacak olmasıdır. Binlerce mezun bu programın 2021-2022 güz döneminde açılmasını beklemektedir” ifadelerini kullandı.
DÜZENLEME NEDEN YAPILMADI?
CHP’li Bulut, Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programına dönüştürülmeden önce yeni sistemle ilgili bir planlama yapılmış mıdır? Düzenlemenin gecikmesinin sebebi nedir?
-Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı hangi üniversitelerde açılmıştır ya da açılması planlanmaktadır?
-Tezsiz Yüksek lisans programına başvuru hakkına; hangi fakülte ve bölüm mezunları sahip olacaktır?
-2021 KPSS ile öğretmen olmaya hak kazanan ve formasyonu olmayan yeni mezunlar için bir düzenleme yapılmış mıdır? Yapılmadıysa, hak kayıpları nasıl önlenecektir?