Ömer Çelik İsrailli Bakana Tepki Gösterdi

Ömer Çelik, İsrailli Bakanın "Mescid-i Aksa" sözlerine sert tepki gösterdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa bölgesinde sinagog inşa etmek istediğine dair yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Ömer Çelik, İsrailli Bakanın "Mescid-i Aksa" sözlerine sert tepki gösterdi

Çelik, Ben-Gvir'in bu açıklamasını "tüm Müslümanlara ve insanlığa saldıran soysuz ve lanetli bir açıklama" olarak nitelendirdi.Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Netanyahu şebekesinin üyeleri, camilerin ve kiliselerin de düşmanıdır.

Bu şebeke, bölge barışını dinamitlemek üzere her gün yeni bir provokasyona imza atıyor" ifadesini kullandı. Çelik, İsrailli Bakan'ın açıklamalarının bölge barışını tehdit ettiğini ve hukukun önünde hesap vermekten kaçınmak için tüm bölgeyi din savaşlarına sürüklemeyi amaçladığını belirtti.

Uluslararası topluma çağrıda bulunan Çelik, "Uluslararası toplum, Mescid-i Aksa'nın statüsüne dair provokatif söylemler içerisine giren Netanyahu yönetimi üyelerine karşı net tavır almalıdır" dedi.

 

DİĞER HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
11 Şubat 2026 Çarşamba