Otobüste Kaçak Et Yakalandı

Otobüste kaçak et yakalandı

Antalya’da yolcu otobüsü bagajında uygunsuz koşullarda taşınan 275 kg menşei belirsiz kırmızı et ve köfte ele geçirilerek imha sürecine alındı.

Otobüste kaçak et yakalandı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ile Şehirlerarası Otobüs Terminali güvenlik görevlileri, rutin kontroller sırasında Kütahya'dan gelen bir yolcu otobüsünün bagajında uygunsuz şartlarda taşınan kırmızı et ve köfte tespit etti.

Soğuk zincir kurallarına aykırı, menşei ve damga bilgisi bulunmayan 270 kilogram kırmızı et ile 5 kilogram köfte, Kepez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Etleri uygunsuz koşullarda taşıyan otobüs firmasına, Kabahatler Kanunu, Karayolları Taşıma Kanunu ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.

Ürünlerin yapılacak incelemelerde hayvan tüketimine uygun bulunursa Antalya Doğal Yaşam Parkı'na gönderileceği, uygun değilse imha edileceği bildirildi.

 

Etiketler:
AntalyaKaçak EtGıda Denetimi

DİĞER HABERLER

TDT’de iş gücü adımı
TDT’de iş gücü adımı
5 Aralık 2025 Cuma
Edirne’de FETÖ operasyonu
Edirne’de FETÖ operasyonu
5 Aralık 2025 Cuma
ABD–Türkiye enerji hedefi
ABD–Türkiye enerji hedefi
5 Aralık 2025 Cuma
Bolvadin’de servis kazası
Bolvadin’de servis kazası
5 Aralık 2025 Cuma
Kayıp adam barajda ölü
Kayıp adam barajda ölü
4 Aralık 2025 Perşembe