Samandağ Kaymakamı, yatırımları anlattı

Samandağ Kaymakamı, yatırımları anlattı

Hatay'ın Samandağ İlçe Kaymakamı Cahit Çelik, ilçeye yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.


Samandağ Kaymakamı, yatırımları anlattı

Vakıflı Köyü'nde gazetecilere bilgi veren Kaymakam Çelik, Antakya-Samandağ Çevre Yolu ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi. Kaymakam Çelik, 27 kilometrelik yolun Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olduğunu, Antakya-Samandağ yol ayrımından başlayarak Çevlik'e kadar devam edeceğini kaydetti. Çelik "Kamulaştırma işlemleri sona erdi. Çalışmalar en geç 2015 yılının nisan ayında başlayacak" dedi.

Çevlik-Arsuz Karayolu'nun da an projelendirildiğini anlatan Çelik "Sorumluluğu Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde olan karayolu için yıllarca çözüm önerileri sunulmuş ancak bir mesafe katedilememiştir. Bu kapsamda projelendirilecek karayolu için çeşitli önerilerimiz de olacak ancak Karayolları Genel Müdürlüğü bu işin takibini üstlenmekte. Proje aşamasındaki karayolu için başlangıç tarihi vermek oldukça zor" diye konuştu.

İlçede ciddi bir eksiklik olan lise sorununa da değinen Cahit Çelik, şunları kaydetti: "İlçemizde maalesef ciddi bir okul yetersizliği var. Örneğin Kız meslek Lisesi öğrencileri 4 ayrı okulda eğitim-öğretim görüyor. Srunların çözümü için girişim ve çalışmalarımız başlamıştır. İlçemizin Tekebaşı Mahallesi'ne 32 derslikli bir lise inşa ettirmeyi hedefliyoruz. Böylece söz konusu bölgede bulunan öğrencilerimizin okul ulaşım sorununu da çözüme kavuşturmuş olacağız. İlçe Kaymakamlığı Binasını bu yıl programa aldıramadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda onuda programa aldırabiliriz."

Kaymakam Çelik, Kuşalanı Mahallesi'nde inşatı tamamlanan lisenin bu yıl hizmet verebilecek durumda olduğunu ancak öğrenci yerleşimleri ile ilgili herhangi bir sorun yaşamamak için eylül ayında hizmete açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.