Şehit Osman Oktay İzmir’de

Şehit Uzman Çavuş Osman Oktay’ın ailesine acı haber ulaştı

Suriye'nin kuzeyinde, 7 Şubat'ta bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve hastanede şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Osman Oktay’ın acı haberi, İzmir’deki ailesine ulaştı.

Şehit Uzman Çavuş Osman Oktay’ın ailesine acı haber ulaştı


Şehidin abisi Mustafa Oktay:

"Geçen ay nişanlanmıştı. Mayısta düğünü olacaktı"
 Suriye'nin kuzeyinde bir üs bölgesinde, 7 Şubat'ta bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Osman Oktay'ın şehadet haberi, İzmir'deki ailesine ulaştı.
Şehidin Konak ilçesine bağlı Kocakapı Mahallesi'ndeki baba ocağına gelen yetkililer, Oktay'ın şehadet haberini iletti.
Evin önüne belediye ekiplerince taziye çadırı kuruldu, eve Türk bayrakları asıldı.
Şehidin ağabeyi Mustafa Oktay, burada taziyeleri kabul etti.

''Mayısta düğünü olacaktı"

Ağabey Oktay, gazetecilere 32 yaşındaki kardeşinin görevine 8 yıl önce başladığını söyledi.
Daha önce Irak'ın kuzeyi ve Libya'da görev alan kardeşinin son olarak Balıkesir'deki komando tugayında görevli olduğunu anlatan Oktay, "Rabbim şahadetini kabul etsin. Vatan sağ olsun." dedi.
Oktay, 11 kardeş olduklarını, 6 erkek kardeşten şehitlik mertebesinin Osman Oktay'a nasip olduğunu ifade ederek, kardeşinin kanının yerde kalmayacağından kuşku duymadıklarını dile getirdi.
En son 3 ay önce görüştüklerini anlatan Oktay, şöyle konuştu:
"Boyun fıtığı nedeniyle hastanede yatıyordum. Hastaneye ziyaretime gelmişti. Ondan sonra bir daha nasip olmadı, görüşemedik. Geçen ay nişanlanmıştı. Mayısta düğünü olacaktı. Düğünden sonra da görevini sürdüreceğini söylüyordu. Babamızı, 2010 yılında kaybetmiştik. Şimdi Osman kardeşimi, vasiyeti üzerine babamın yanına defnedeceğiz. Düzenini kurmuştu. Evini, eşyalarını almıştı. Düğünü değil de Rabbim şehitlik nasip etti."
Şehidin cenazesinin, yarın İzmir'de yapılacak törenin ardından Buca ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

 

Etiketler:
Acı HaberİzmirPiyade Uzman Çavuş Osman OktayŞehit

DİĞER HABERLER

Kanallara ceza yağdı
Kanallara ceza yağdı
27 Mart 2025 Perşembe
İmamoğluna önemli ziyaretler
İmamoğluna önemli ziyaretler
27 Mart 2025 Perşembe
Bahçeli’den Saraçhane Tepkisi
Bahçeli’den Saraçhane Tepkisi
26 Mart 2025 Çarşamba
Karalar TBB Başkanı oldu
Karalar TBB Başkanı oldu
24 Mart 2025 Pazartesi