Göstericiler, hükümet binası önünde toplanarak yolu trafiğe kapattı. Protestocular, Başbakan Milos Vucevic ve Novi Sad Belediye Başkanı Milan Duric'in istifasını talep ederken, tren istasyonunun yeniden inşasıyla ilgili anlaşmaların halka açıklanmasını istedi.
Protestoya katılan gazeteci ve aktivist Smiljan Banjac, kazanın üzerinden 10 günden fazla bir süre geçmesine rağmen sorumluluğu olan kimsenin gözaltına alınmadığını belirterek, "1 Kasım sabahı, o gün herhangi birimiz orada olabilirdik. O yüzden buradayız, sorumluları saklayan hükümetin önündeyiz" dedi.
Göstericiler, ülkede son 10 yılda gerçekleştirilen tüm projelerin yeniden incelenmesini talep etti. Yerel medyada, hükümetin beton sundurmada herhangi bir çalışma yapılmadığını öne sürdüğü, ancak sosyal medyada yayılan görüntülerde bu alanda çalışmalar yapıldığı belirtildi.
1 Kasım’daki kazada 14 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi ise yaralanmıştı. 2021’deki onarım çalışmalarında ihmal olup olmadığına dair şüpheler dile getirilirken, polis 60’tan fazla kişiyi sorgulamıştı. Novi Sad’daki ilk protestolar Belgrad'da başlayarak, 5 Kasım'da Novi Sad'da binlerce kişinin katılımıyla devam etmişti. 8 Kasım'da ise Novi Sad'da bir grup gösterici köprü trafiğini kapatmıştı. Göstericiler, kamu binalarına kırmızı boya ile yazılar yazdı ve içeri girmeye çalıştı, bu da polisin göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmesine neden oldu.
Etiketler:
Sırbistan Novi Sad