Sosyal Medya Yayıncılarına 10 İlde Operasyon

Sosyal medya yayıncılarına 10 ilde operasyon: 10 gözaltı

Sosyal medya platformlarında gerçekleştirilen canlı yayınlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi Operasyonlarda aralarında Semih Varol, Onur Sermik, Cansum Kaya ve Sinan Kaya'nın da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı

Sosyal medya yayıncılarına 10 ilde operasyon: 10 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Asayiş ve Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin sosyal medya platformlarındaki yayınları incelemeye aldığı belirtildi.

Canlı yayınlar incelemeye alındı



Soruşturma kapsamında TikTok başta olmak üzere Instagram ve X üzerinden gerçekleştirilen bazı canlı yayınlarda kavga, tehdit, hakaret, gerilim ve mağduriyet içerikli paylaşımların yapıldığı öne sürüldü.Şüphelilerin söz konusu yayınlardan dijital gelir elde etmek amacıyla birlikte hareket edip etmediklerinin de soruşturma kapsamında incelendiği bildirildi.Ekiplerin yürüttüğü sanal devriye çalışmalarının ardından İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Bursa, Kocaeli, Muğla, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

10 şüpheli gözaltında

Operasyon kapsamında Semih Varol, Cansum Kaya, Ferhat Billor, Çağlayan Yıldırım, Onur Sermik, Elif Akdemir, Onur Can Güzel, Mehmet Emin Citer, Mehmet Aden Arslan ve Sinan Kaya gözaltına alındı.Şüpheliler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “müstehcenlik” suçları kapsamında işlem başlatıldığı belirtildi.Gözaltına alınan şüphelilere ayrıca uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımının tespitine yönelik test uygulandığı bildirildi. Test sonuçlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Soruşturma sürüyor.

 

Etiketler:
Sosyal Medya Operasyonu TikTok Operasyonu TikTok Yayıncıları Semih Varol Onur Sermik Cansum Kaya 

DİĞER HABERLER