Sözlü’den 5 Ocak’ta dev açılışlar

Sözlü’den 5 Ocak’ta dev açılışlar

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’ini yıldönümünde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kentin geleceğine yön veren projelerinden bazılarının açılışı yapılacak.


Sözlü’den 5 Ocak’ta dev açılışlar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 5 Ocak’ta yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirecek. Adana’nın geleceğine yön veren hizmetlere imza atan Başkan Sözlü, ‘gurur gününde’ üzeri kapatılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi (Karnıyarık), Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi, Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi, Çok Katlı Asansörlü Otopark ve Saimbeyli Mezbahanesi’nin toplu açılış kurdelesini kesecek.

GURUR GÜNÜNÜ TAÇLANDIRACAK HİZMETLER

 Başkan Hüseyin Sözlü planlı, hızlı, etkin, şeffaf, adil ve vatandaş odaklı hizmet maratonunu, Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yıldönümü olan 5 Ocak’ta yapımı tamamların projelerin açılışıyla taçlandıracak. Adana’nın geleceğini planlayan Başkan Sözlü’nün açılışını yapacak projelerinin başında Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi geliyor. 1940 yılında Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı 5 Ocak töreni için ‘Bayrak’ şiirini yazan Arif Nihat Asya’nın anısını yaşatmak üzere yürütülen proje, Seyhan Nehri ve Sabancı Merkez Camii ile bütünleşti. Atatürk Evi ve Zübeyde Hanım Parkı ile komşu olan Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi, 15 bin metrekare alanda inşa edildi. Zeminde hilal ve yıldız konseptinde 2 bin metrekare tören alanı olacak şekilde inşa edilen parkta 750 metrekarelik müze, tanıtım galerisi, sinevizyon odası ve hediyelik eşya bölümü tasarlandı. 70 metre uzunluğunda, 360 derece dönebilen, saatte 160 kilometreye kadar esen rüzgara dayanıklı, asansör sistemli, uçak ikaz lambalı sonar bulunan bayrak direğinde 96 metrekarelik dev Türk Bayrağı dalgalanmaya başladı.

‘KARNIYARIK KARIN AĞRISI OLMAKTAN ÇIKIYOR


 Uygulamaya koyduğu köprü ve altgeçit projeleriyle Adana’nın trafik yükünü önemli ölçüde hafifletecek  hamleler yapan Başkan Sözlü’nün 2017’de açacağı bir başka hizmet, üzeri kapatılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi (Karnıyarık) olacak. 4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 36 milyon lira harcanarak yapılan altgeçit, çukur görüntüsü oluşturduğu ve ulaşımı daha da karmaşık hale getirdiği için yoğun şikayet konusu olmuştu. Başkan Sözlü ‘Adanalıların karın ağrısı’ olan 375 metrelik Karnıyarık’ın üzerinin 451 adet betonarme kirişle kapatılmasını sağladı. Bu güzergahın üzerindeki yan yollar da 4’er şeritli  olacak şekilde genişletildi. Her iki kavşakta ve refüjlerdeki peyzaj çalışmaları ile yaya yollarının tamamlanmasıyla D-400 kent içi geçişi modern çehreye bürünecek.

KENT İÇİ TRAFİK TÜNELLERLE RAHATLIYOR


Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde sınırlı kaynakların en doğru ve verimli şekilde hizmete dönüşmesi için seferber olan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu bir başka proje olan Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi de kuzey-güney yönünde tünellerle geçiş verecek. Bu hizmet, aynı zamanda doğu-batı yönünde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı ‘çıkmaz sokak’ konumundan kurtaracak. Şehit Mehmet Özer Caddesi’nden gelip, havaalanı kavşağına doğru geçen aksta, B ve C kolu tüneller 281 metre uzunluğunda yapıldı. Havaalanı kavşağından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na dönen D kolu tünelin uzunluğu ise 293 metreyi buldu.

ADANA’DA BİR İLK, ASANSÖRLÜ OTOPARK


 Başkan Hüseyin Sözlü’nün ‘Çatışma dönemi bitti, çalışma dönemi başladı’ sloganıyla Seyhan İlçe Belediyesi ile işbirliği içinde yürüttüğü Çok Katlı Asansörlü Otopark Projesi de Adana’ya nefes aldıracak. Çınarlı Mahallesi
61012 Sokak ile 61011 Sokak arasında Gizerler İş Merkezi’nin doğusunda yaklaşık bin 250 metrekare alanda yapılan 116 araçlık otopark ‘Adana’da bir ilk’ olacak.  9 adet 12 araçlık ve 1 adet 8 araçlık döner katlı elektromekanik otopark sistemi, Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin uyumlu çalışmasının bir simgesi olacak.

SAİMBEYLİ’YE MODERN MEZHABANE


 Tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projeleriyle köylüye iş, aş sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı et tüketimini sağlamak amacıyla 3 bin 500 metrekare alanda Saimbeyli Mezhabanesi’ni inşa etti. Günde 50 küçükbaş, 25 büyükbaş havyan kesim kapasitesine sahip mezhabane, komşu ilçeler Feke ve Tufanbeyli’ye de hizmet verecek.  

 

DİĞER HABERLER

Kayıp adam barajda ölü
Kayıp adam barajda ölü
4 Aralık 2025 Perşembe
Mersin’de çifte cinayet
Mersin’de çifte cinayet
4 Aralık 2025 Perşembe
Büyükçekmece altın vurgunu
Büyükçekmece altın vurgunu
4 Aralık 2025 Perşembe
Adalar’da 12 silah kayıp
Adalar’da 12 silah kayıp
4 Aralık 2025 Perşembe
Samsun heyelan davası
Samsun heyelan davası
4 Aralık 2025 Perşembe
Aksaray’da traktör kazası
Aksaray’da traktör kazası
4 Aralık 2025 Perşembe
Aziz Sancar ödülü tekin’e
Aziz Sancar ödülü tekin’e
4 Aralık 2025 Perşembe
Kasım ihracatta rekor
Kasım ihracatta rekor
4 Aralık 2025 Perşembe
Erzurum’da çatı ölümü
Erzurum’da çatı ölümü
4 Aralık 2025 Perşembe
Sağlık turizmine yenilik
Sağlık turizmine yenilik
4 Aralık 2025 Perşembe
TCL’den yeni VRF sistemleri
TCL’den yeni VRF sistemleri
4 Aralık 2025 Perşembe
Düzce’de yoğun sis
Düzce’de yoğun sis
4 Aralık 2025 Perşembe
Yeni sondaj gemisi mersin’de
Yeni sondaj gemisi mersin’de
4 Aralık 2025 Perşembe
Yedigöze içme suyu projesi
Yedigöze içme suyu projesi
4 Aralık 2025 Perşembe
Türkiye’den 106 milyar m³ LNG
Türkiye’den 106 milyar m³ LNG
3 Aralık 2025 Çarşamba
Kayseri’de DEAŞ operasyonu
Kayseri’de DEAŞ operasyonu
3 Aralık 2025 Çarşamba
Otobüste kaçak et yakalandı
Otobüste kaçak et yakalandı
3 Aralık 2025 Çarşamba
Gazze saldırılarında can kaybı
Gazze saldırılarında can kaybı
3 Aralık 2025 Çarşamba