TUSAŞ Saldırısında 730 Güvenlik Gücü Görevde

TUSAŞ Saldırısında 730 Güvenlik Gücü Görevde

Ankara’da TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda yaralanaların tedavileri sürdüğünü ve 8 kişinin durumlarının iyi olduğunu söyledi.

TUSAŞ Saldırısında 730 Güvenlik Gücü Görevde

Saldırıyı iki teröristin gerçekleştirdiğini söyleyen Yerlikaya, “Atakan Şahin kahramanımız, yaralı olmasına rağmen ediyor ve kadın teröristi yaralıyor. Yaralandığını görünce kadın terörist kendini ” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'daki TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Olayın ardından Jandarma Özel Harekat ekipleri, 10 dakika içinde iki zırhlı araçla bölgeye ulaştı ve toplamda 730 jandarma ve emniyet görevlisi olay yerine sevk edildi.

Saldırının, 15.26'da gasp edilen bir taksi ile başladığını hatırlatan Yerlikaya, "Araçtan biri kadın, biri erkek iki terörist inerek masum insanlara ateş açtı. Bu sırada şehit olan arkadaşlarımız var. 15.30'da kadın terörist yaralandı ve çıkamayacağını anlayınca kendini imha etti" dedi.

Bakan, 15.52'de bir zırhlı araç ve 17 özel harekat polisinin erkek teröristin akademi binasına girdiğini öğrendiklerini belirtti. Binanın tamamen cam olması nedeniyle dikkatli bir giriş stratejisi benimsendi. Özel harekat polisleri, kapıya 60-70 kilometre hızla vurup içeri girdi. Şoke olan erkek terörist, iki el bombası atarak karşılık verdi ve iki polis hafif yaralandı. Ancak, ekipler durmadan ateş açmaya devam etti.

Yerlikaya, "Rehin alınma durumu yaşanmadı. Özel harekat polisimizin cesareti ve ani kararları, çalışanlarımızın rehin alınmasını engelledi" şeklinde konuştu. Panikleyen terörist, üçüncü kata çıkarak tuvalete saklandı. 16.40’ta, polislerin içeri girişinden 48 dakika sonra çıkış olmayacağını anlayan terörist kendini patlattı. Tüm bu olaylar sırasında 5 polis hafif yaralandı.
Ayrıca, bakan bu sabah Mardin'de gerçekleştirilen başarılı bir operasyona da değinerek, kırmızı kategoride aranan bir PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ek olarak, üç saat önce gri kategoride aranan başka bir teröristin de aynı şekilde etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Toplamda, PKK ile yapılan operasyonlarda 176 şüphelinin gözaltına alındığı ve sorgularının sürdüğü bilgisini verdi.

 

Etiketler:
içişleritusaşbakan

DİĞER HABERLER