Yalova merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, sahte devre mülk satışıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir suç şebekesine yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Yalova'nın yanı sıra Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de operasyonlar düzenlendi. Binlerce kişiyi mağdur ettikleri öne sürülen şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından Yalova Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında, Yaprak Dökümü dizisinde Ahmet karakterini canlandıran Yusuf Atala'nın da bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorguları devam ediyor.
Soruşturma detaylarına göre, termal ilçesindeki bir termal otele "Ücretsiz tatil kazandınız" vaadiyle getirilen kişilere devre mülk hissesi satıldığı, ancak çeşitli bahanelerle tatil yapmalarına izin verilmediği, aidat ödemek istemeyenlerin ise icra ile tehdit edildiği iddia edildi. Zanlıların, mağdurları otellere davet edip zorunlu toplantılara katılmalarını sağladıkları, personelin misafirlerin giyim tarzına uygun kıyafetler giyerek devre mülk satın almaya ikna etmeye çalıştıkları belirtildi.
Bazı şüphelilerin müşteri gibi davranarak sahte devre mülk satın aldıklarını belirten anonslar yaptıkları, mağdurları sözleşmedeki tarihlerde boş yer olmadığı gerekçesiyle daha yüksek fiyatlı "kırmızı dönem" satışlarına yönlendirdikleri ve bu şekilde ikinci kez dolandırdıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin, mağdurları dolandırmaya devam etmek için 21 ayrı şirket kurdukları ve şikayetçi olan mağdurlara ulaşmalarını engelledikleri belirlendi.
Dolandırıcılık faaliyetleriyle 50 milyon liradan fazla haksız kazanç sağladıkları öne sürülen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.