Depremzede esnaf yöresel lezzetleri konteynere taşıdığı tezgâhında sunuyor

Depremzede esnaf yöresel lezzetleri konteynere taşıdığı tezgâhında sunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki iki işletmesi yıkılan esnaf İhsan İlkay Nar, kâğıt ve tepsi kebabı ile pide çeşitlerini iş yerine dönüştürdüğü konteynerde müşterileriyle buluşturuyor.

Depremzede esnaf yöresel lezzetleri konteynere taşıdığı tezgâhında sunuyor

Mahallesi'nde ikinci iş yerini açtı.

Coğrafi işaret belgesiyle tescilli kâğıt kebabı ile tepsi kebabı ve pide çeşitleri satan Nar'ın dükkânları, 6 Şubat'taki afette yıkıldı.

Nar, mesleğini sürdürmek için kendi imkânlarıyla yaptırdığı 40 metrekarelik konteyneri, gerekli izinleri aldıktan sonra 15 Temmuz Milli İrade Parkı'na yerleştirdi.

Kendisi gibi depremzede olan 5 işçiyi istihdam eden esnaf, yöresel lezzetleri konteynere taşıdığı tezgâhında pişirip müşterilerine sunmaya başladı.


 "Geleceğimize daha sıkı tutunmak için çalışıyoruz"

İhsan İlkay Nar, AA muhabirine, depremlerin kentte büyük yıkıma neden olduğunu söyledi.

İşleri iyi giderken yaşadıkları afetin hayatlarını değiştirdiğini belirten Nar, "İyi olmak, geleceğimize daha sıkı tutunmak için çalışıyoruz, çalışmamız gerekiyor. Bu yüzden gayret ediyoruz. Antakya Hatay'da, bu yıkık şehirdeyiz. Kendi imkânlarımla küçük bir işletme kurdum. Tekrar çalışıyor, çabalıyoruz." diye konuştu.

Nar, Hatay'ın gastronomi ürünleriyle öne çıktığını, yöresel tatların unutulmaması için çaba harcadığını anlattı.

Kentten ayrılan esnafa da "birlik olma" çağrısında bulunan Nar, şöyle devam etti:

"Hani 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz' diye bir söz vardır. Hemşehrilerime çağrım; bizim birbirimize ihtiyacımız var, birlikte olursak kazanır ve başarırız. Onlar da gelsin işin ucundan tutsun. Her şeye rağmen yaşıyoruz. Hayattaysak çalışmaya ihtiyacımız var. Kim için? Yine kendimiz için. Memleketimizi yalnız bırakmayalım, ayrılmayalım, kopmayalım."

Nar, Hatay'ın yapılaşma çalışmalarıyla daha güçlü olacağına, kentin afetten önceki günlerde olduğu gibi yerli ve yabancı turistlerle dolacağına inandığını kaydetti.

 

Etiketler:
#hatay #yöreselyemek #kültür

DİĞER HABERLER

CSO
CSO'dan 19 mayıs konseri
17 Mayıs 2025 Cumartesi
Portakallı lezzetler yarıştı
Portakallı lezzetler yarıştı
5 Nisan 2025 Cumartesi
Çaydan Vegan Deri Sergisi
Çaydan Vegan Deri Sergisi
25 Mart 2025 Salı