Mahallesi'nde ikinci iş yerini
açtı.
Coğrafi
işaret belgesiyle tescilli kâğıt kebabı ile tepsi kebabı ve pide çeşitleri
satan Nar'ın dükkânları, 6 Şubat'taki afette yıkıldı.
Nar,
mesleğini sürdürmek için kendi imkânlarıyla yaptırdığı 40 metrekarelik
konteyneri, gerekli izinleri aldıktan sonra 15 Temmuz Milli İrade Parkı'na
yerleştirdi.
Kendisi
gibi depremzede olan 5 işçiyi istihdam eden esnaf, yöresel lezzetleri
konteynere taşıdığı tezgâhında pişirip müşterilerine sunmaya başladı.

"Geleceğimize daha sıkı tutunmak için çalışıyoruz"
İhsan
İlkay Nar, AA muhabirine, depremlerin kentte büyük yıkıma neden olduğunu
söyledi.
İşleri
iyi giderken yaşadıkları afetin hayatlarını değiştirdiğini belirten Nar,
"İyi olmak, geleceğimize daha sıkı tutunmak için çalışıyoruz, çalışmamız
gerekiyor. Bu yüzden gayret ediyoruz. Antakya Hatay'da, bu yıkık şehirdeyiz.
Kendi imkânlarımla küçük bir işletme kurdum. Tekrar çalışıyor,
çabalıyoruz." diye konuştu.
Nar,
Hatay'ın gastronomi ürünleriyle öne çıktığını, yöresel tatların unutulmaması
için çaba harcadığını anlattı.
Kentten
ayrılan esnafa da "birlik olma" çağrısında bulunan Nar, şöyle devam
etti:
"Hani
'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz' diye bir söz vardır.
Hemşehrilerime çağrım; bizim birbirimize ihtiyacımız var, birlikte olursak
kazanır ve başarırız. Onlar da gelsin işin ucundan tutsun. Her şeye rağmen
yaşıyoruz. Hayattaysak çalışmaya ihtiyacımız var. Kim için? Yine kendimiz için.
Memleketimizi yalnız bırakmayalım, ayrılmayalım, kopmayalım."
Nar,
Hatay'ın yapılaşma çalışmalarıyla daha güçlü olacağına, kentin afetten önceki
günlerde olduğu gibi yerli ve yabancı turistlerle dolacağına inandığını
kaydetti.
Etiketler:
#hatay #yöreselyemek #kültür