Adana lezzetleri etkinlikte tanıtıldı

Adana lezzetleri etkinlikte tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülünde 21 – 27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘’Türk Mutfağı Haftası’’ kapsamında Adana’da düzenlenen etkinlik, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.


Adana’nın birbirinden lezzetli yemeklerinin tanıtıldığı etkinlik, Adana Arkeoloji Müzesi’nde düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, çeşitli STK temsilcileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Kentin gastronomi şöleninin neredeyse her gün, her ev ve lokantada yaşandığını belirten

Vali Dr. Elban, ‘’Adana'nın mutfak çeşitliliği o kadar fazla ki bu menüyü oluşturmakta gerçekten çok zorlandık. Çünkü o kadar çeşit içinden eleyip de bir öğüne menü oluşturmak Adana'da gerçekten en güç işlerden biri. Dolayısıyla en çok bilinen yöresel yemeklerimizden arkadaşlarımız özel menü hazırladılar’’ dedi.

Emre Duru da kentin kendine has yemek kültürüne sahip birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Programda yüksük çorbası, Adana kol böreği, mercimekli köfte, sarımsaklı köfte, tahinli turp salatası eşliğinde Adana içli köfte, Adana kebabı, halka tatlı, taş kadayıfı, şalgam, meyan kökü şerbetinin tanıtımı ve tadımı yapıldı.

Etkinlikte ayrıca AB tarafından finanse edilen "Adana'nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkarılması Projesi" çerçevesinde düzenlenen yemek kurslarında başarılı olanlara sertifika verildi.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER