Bitkisel üretimimizde yeterlilik derecesi düştü

Bitkisel üretimimizde  yeterlilik derecesi düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bitkisel Ürün Denge Tabloları, 2020- 2021 sonuçları değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda, tahıl ürünlerinin toplamı için 2020-2021 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi (yeterlilik derecesi) yüzde 97,4 olarak gerçekleştiği bildirildi.

Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi yüzde 102,3 (durum buğdayında yüzde 259, diğer buğdayda yüzde 89,2), yem sanayinin en önemli girdilerini oluşturan arpanın yeterlilik derecesi yüzde 97,1, mısırın yeterlilik derecesi yüzde 84,9, soyanın yeterlilik derecesinin ise yüzde 5,4 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Meyveler ve içecek bitkilerinde 2020-2021 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 552,9 ile fındıkta gerçekleştiği; turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görüldü. Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesinin yüzde 94,1 olduğu belirtildi.

 

 

Sebze ürünleri toplamı için 2020-2021 piyasa döneminde yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesi yüzde 110,9 olduğu; sebzelerde en yüksek yeterlilik derecesi taze bezelyede yüzde 123,6 olurken, havuçta yüzde 119,6, domateste ise yüzde 117 olarak gerçekleştiği bildirildi.

 

 

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER