Su ürünleri üretimi yüzde 1,8 arttı

Su ürünleri üretimi yüzde 1,8 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Su Ürünleri, 2021 sonuçlarını açıkladı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada, su ürünleri üretimi 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,8 artarak 799 bin 851 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.


Üretimin yüzde 32,8'ini avcılık yoluyla elde edilen deniz balıkları, yüzde 4,1'ini avcılık yoluyla elde edilen diğer deniz ürünleri, yüzde 4,1'ini avcılık yoluyla elde edilen iç su ürünleri ve yüzde 59'unu yetiştiricilik ürünlerini oluşturduğu bildirildi.

Yapılan değerlendirmede avcılık yoluyla yapılan toplam üretim 328 bin 165 ton olurken, yetiştiricilik üretimi 471 bin 686 ton olarak gerçekleştiği; deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %10,9 azaldı, iç su ürünleri avcılığının yüzde 0,1 arttığı ifade edildi.

Avlanan deniz balıkları miktarının 262 bin 297 ton olarak gerçekleştiği, avlanan deniz balıklarının türlerine göre dağılımı incelendiğinde, hamsi balığının 151 bin 598 ton ile en yüksek miktarda avlanan balık olduğu belirtildi. Hamsi balığının 28 bin 041 ton ile çaça ve 19 bin 590 ton ile istavrit (kraça) takip ettiği belirtildi.

Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 2021 yılında 335 bin 644 tonu denizlerde, 136 bin 042 tonu iç sularda gerçekleştiği; yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda 135 bin 732 ton ile alabalık, denizlerde ise 155 bin 151 ton ile levrek ve 133 bin 476 ton ile çipura olduğu açıklandı.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER