Çil'in öncülüğünde Adana Şehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Kemoterapi Ünitesinde gerçekleştirecek etkinlikte, kanser hastaları ve yakınları uzman öğreticiler eşliğinde ebru çalışması yapacak.
SANATLA MOTİVASYON
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Çil, sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin kanser tanısı konmuş ya da kanser tedavisi gören hastaların, stres, korku ve kaygılarını azalttığını, onları duygusal olarak güçlendirdiğini kaydetti.
Çil, "Kanser teşhisinin konulması ve bu hastalıkla baş etmek zorunda kalmak her insan için fiziksel ve psikolojik olarak zor ve yıpratıcı bir deneyim. Hastalarımız ve yakınlarının bu zorlu süreci daha kolay atlatmalarını ve tedavi süreci devam ederken sosyalleşmelerini, hayata pozitif bakmalarını sağlamak ve psikolojik destek vermek amacıyla dernek olarak sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.
"Kanser hastaları ile suya resim çiziyoruz" sloganıyla 25 Ekim 2019 cuma günü 09:30 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştirecek etkinliğe tüm kanser hastaları ve yakınları katılabilecek.