Sağlıklı cinsel yaşam için ‘genital estetik’

Sağlıklı cinsel yaşam için ‘genital estetik’

Genital sorunlar hem kadınların psikolojisini hem de çiftlerin cinsel yaşamını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle genital estetik uygulamalarına ilgi her geçen gün artıyor. Cerrahi operasyonlardan lazer uygulamalarına, mezoterapiden PRP’ye çeşitli medikal estetik uygulamalar kadınların bu tür sorunlarına çözüm getiriyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zerrin Çelik, genital estetik konusunda merak edilenleri anlattı.


Sağlıklı cinsel yaşam için ‘genital estetik’

Dr. Çelik, vaginoplasti, labioplasti, hudoplasti, perinoplasti, klitoris estetiği, genital beyazlatma, orgazm aşısı gibi uygulamaların yüz güldürücü sonuçlar verdiğini kaydetti.

Çelik, ‘’Dünyada ve ülkemizde genital estetiğe olan ilgi her geçen gün artıyor. Sarkma ve genişlemeleri gidermek, olumsuz görüntülerden kurtulmak için pek çok kadın genital estetik uygulamalarına başvuruyor.  Hem cerrahi tekniklerle hem de lazer, PRP, mezoterapi gibi yöntemlerle yapılan genital estetik; kişilerin cinsel yaşantısını iyileştirmede önemli rol oynuyor’’ dedi.

Dr Zerrin Çelik şu bilgileri verdi:

‘’Genital Estetik; genital bölgede tıbbi zorunluluk olmaksızın hastanın istem ve tercihi ile yapılan ve son yıllarda tüm dünyada tercih edilen ve işlem sayısı hızla artan uygulamalardır. Genital estetik; cerrahi ve cerrahi olmayan işlemler olarak iki başlıkta incelenebilir. En çok uygulanan cerrahi işlemler: Vaginoplasti, labioplasti, hudoplasti, perinoplastidir. Kadında dış genital organları oluşturan vajina, labium majörler (dış dudaklar), labium minörler (iç dudaklar) ve klitoris, doğal olarak her kadında bulunur. Ancak şekil ve görünüm açısından farlılık gösterebilmektedir. En fazla farklılık gösteren organ küçük dudaklardır. Bazı kadınlarda iç dudaklar dış dudaklardan dışarı taşacak şekilde uzun, asimetrik ve büyük olarak cinsel ilişkide güçlük yaratabildiği gibi, estetik açıdan da rahatsızlık yaratabilir.

Doğuştan; genetik olarak var olabilen, doğumdan sonra ya da aşırı kilo alıp verme sonucu oluşan bu durum kadının cinsel hayatını olumsuz etkileyebilir. Küçük dudaklardaki bu problemi gidermek için labioplasti işlemi yapılmaktadır. Yine en çok normal doğumlardan sonra gördüğümüz, vajinal genişleme ve sarkmalar için de vajinoplasti operasyonu yapılmaktadır. Klitorisin üzerinde fazla miktarda deri dokusu ve cilt katmanları olması klitoris örtmekte ve daha zor uyarılmasına neden olmaktadır.  Klitoris estetiğinde (hudoplasti) klitorisin üzerindeki fazla dokuları alarak klitorisi daha uyarılabilir hale gelmesini sağlamaktayız. Bu da ilişkideki performansı artırmayı sağladığı gibi estetik olarak hastayı rahatlatmaktadır.

Perinoplasti özellikle normal doğumlardan sonra; ya da aşırı kilo alıp vermeden sonra perinede genişleme olması, doğum dikişlerinin izlerinin verdiği şekil bozukluğu nedeniyle vajen girişinin deforme olması (epizyotomi), vajen girişinde açıklık olması gibi rahatsız edici görüntüleri ortadan kaldırabilmek için yaptığımız işlemlerdir. Böylelikle epizyotomiskar dokusu ortadan kaldırılır, vajen girişi toparlanır. Hasta daha sıkı ve deforme olmamış bir vajen girişine sahip olur. VaJinoplasti genel anestezi altına yapılır. Diğer işlemler lokal anestezi ile yapılır.  İşlemlerden sonra 4-6 hafta cinsel ilişki kısıtlaması olur. Hasta 1-2 gün içinde rahatlar, 4-5 günde rahatlıkla günlük yaşamına döner.’’

 

DİĞER HABERLER