Menteş: Top Bir Sayhan 'da Bir Yüreğir'de

Menteş: Top Bir Sayhan 'da Bir Yüreğir'de

Masa Tenisi Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından Tarihi Taşköprü üzerinde  6 Nisan Dünya Herkes için  Masa Tenisi Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Menteş: Top Bir Sayhan 'da Bir Yüreğir'de

UNESCO tarafından ilan edilen ve tüm dünyada kutlanan 6 Nisan “Kalkınma ve Barış için Uluslararası Spor Günü” Uluslararası Masa Tenisi Federasyonun tarafından da” Dünya Herkes İçin Masa Tenisi Günü” olarak ilan edilmiştir.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen günde dünya çapında farklı etkinlikler düzenlenmektedir.

Adana’da, Masa Tenisi İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Tarihi Taşköprü üzerinde bir araya gelen onlarca öğrenci ve halk masa tenisi antrenörü Mustafa Gümüşlü ve Tuncay Bozkurt eşliğinde yaptıkları etkinliklerle günün anlam ve önemi konusunda farkındalık oluşturdu.

Masa Tenisi Federasyonu Adana İl Temsilcisi Bayram Taci Menteş, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 6 Nisan'ın Dünya Herkes İçin Masa Tenisi Günü olarak kutlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde bugün bu etkinlik devam etmektedir. Halka açık bir etkinliktir. Biz de Adana olarak ilk defa düzenlediğimiz bu etkinliği Dünyaca ünlü tarih Taşköprü üzerine  dokuzu küçük bir büyük masa kurduk.Masamızın birin tam Taşköprü'nün ortasına yerleştirerek 'Top Bir  Seyhan' da bir Yüreğir de' soluğanıyla müsabaka gerçekleştirdik. Vatandaşlarla bu etkinliğe ilgisi çok güzel oldu. Bu etkinliğin amacı hem masa tenisini tanıtmak, hem de masa tenisinin 7'den 70'e herkesin oynayabileceği bir spor dalı olduğunu göstermektir."

Yapılan etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirten öğrenciler ve sivil halk  ise, yapılan sportif etkinlikler sayesinde özgüvenlerinin yeniden yerine geldiğini ve yeni arkadaşlar edinerek hayatlarını daha sosyal bir şekilde devam ettirdiklerini belirttiler.

Etkinliğe Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Vergi Denetim Kurulu Adana Gurup Başkanı Adem Toksöz, Türk Telekom Bölge Müdürü Mustafa Nafiz Baycan, Özel Ortadoğu Hastanesi, Hastane Hizmetleri Koordinatörü Ayla Ayhan Beğer, Yeminli Mali Müşavir Cumali Polat katıldı.

Etkinlik sonunda Masa Tenisi Federasyonu Adana İl Temsilcisi Bayram Taci Menteş , Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir  ve Türk Telekom Bölge Müdürü Mustafa Nafiz Baycan birer set müsabaka yaptılar.

 Ayrıca etkinlik sonunda Özel Ortadoğu Hastanesinin sponsor olduğu tshirt dağıtıldı. 

 

DİĞER HABERLER