Milli Atlet Emirhan Akçakoca Törenle Karşılandı

Milli Atlet Emirhan Akçakoca törenle karşılandı

Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda uzun atlama dalında dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Bu büyük başarı nedeniyle memleketi Tekirdağ'da coşkuyla karşılandı.

Milli Atlet Emirhan Akçakoca törenle karşılandı

Tekirdağ'daki eski otogarda düzenlenen karşılama töreninde, milli sporcuya çiçeklerle dolu bir karşılama yapıldı. Arkadaşları ve yakınları, Emirhan'ı sevgiyle selamladılar.
Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Emirhan'ın Tekirdağ'ın gururu olduğunu belirtti ve sporcuyu ve antrenörünü kutladı. Üzgün, Emirhan'ın ülke adına önemli başarılar elde etmeye devam ettiğini vurguladı.
Emirhan Akçakoca, yarışmanın zorluğuna rağmen üstesinden geldiğini ifade etti. Antrenörü Lokman Öksüz ise, Türkiye'de 33 ülkenin katıldığı bu güzel organizasyonda takım halinde şampiyon olduklarını ve bireysel başarılar elde ettiklerini söyledi. Öksüz, Emirhan'ın sürekli olarak kendini geliştirdiğini ve önemli başarılar elde ettiğini belirtti. Ayrıca, Emirhan'ın dünya rekoru kırarak dünya şampiyonu olduğunu da ekledi.
Akçakoca ve yakınları, konvoy eşliğinde şehir turu attılar, bu büyük başarıyı kutladılar.

 

DİĞER HABERLER