Milli Kick Boksçu 3. Kez Şampiyon Olma Yolunda

Milli kick boksçu 3. kez şampiyon olma yolunda

Milli sporcu Feyzanur Azizoğlu, yarın başlayacak olan Kick Boks Dünya Kupası'nda üçüncü dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Milli kick boksçu 3. kez şampiyon olma yolunda

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 6 yıl önce kick boksla tanışan 23 yaşındaki Feyzanur Azizoğlu, Antalya'da 2020'de, İstanbul'da ise 2023'te organize edilen dünya şampiyonalarında altın madalyanın sahibi oldu.

Konya'da 2022'de gerçekleştirilen "5. İslami Dayanışma Oyunları"nda altın madalya, İtalya'da 2021'de yapılan Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda bronz madalya, 2023'te Portekiz'deki Dünya Şampiyonası'nda ise gümüş madalya kazanan Azizoğlu'nun 15 de Türkiye şampiyonluğu bulunuyor.

İstanbul'da yarın başlayacak ve 19 Mayıs'ta sona erecek Kick Boks Dünya Kupası'nda mücadele edecek Azizoğlu, hazırlıklarını memleketinde günde çift antrenman yaparak tamamladı.



Üçüncü kez dünya şampiyonluğunu hedefleyen Azizoğlu, ailesinin desteği ile spora devam ettiğini söyledi.

Bugüne kadar 2 dünya ve 15 Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini belirten Azizoğlu, "Spora başladığımda çevreden baskılarla karşılaştım. Aileme, 'Kızın sporda ne işi var?', 'Evinde otursun dersine çalışsın, yemek yapsın.' diyorlardı. Babam, bu sözleri dikkate almadı. Beni kick boksa yönlendirdi, her zaman destekçim oldu. Onların ve hocalarımın desteğiyle bu noktaya ulaştım." dedi.

Azizoğlu, Kick Boks Dünya Kupası'nda derece elde etmeyi çok istediğini anlatarak, "Yunanistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na ve önümüzdeki yıl Çin'de düzenlenecek Dünya Oyunları'na katılmaya hak kazanmak istiyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime ve bayrağımı dalgalandıracağıma inanıyorum." diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER

Galatasaray coşkusu her yerde
Galatasaray coşkusu her yerde
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Yetenekli gençlere sportif tarama
Yetenekli gençlere sportif tarama
15 Mayıs 2025 Perşembe
Engelsiz yarınlara kulaç attılar
Engelsiz yarınlara kulaç attılar
12 Mayıs 2025 Pazartesi
Kırılgan bir yapıya sahibiz
Kırılgan bir yapıya sahibiz
5 Mayıs 2025 Pazartesi
Skoru korumamız gerekiyordu
Skoru korumamız gerekiyordu
28 Nisan 2025 Pazartesi
Motokroscular Adana
Motokroscular Adana'da buluştu
28 Nisan 2025 Pazartesi
Kano yarışları başladı
Kano yarışları başladı
24 Nisan 2025 Perşembe
İsmet Atlı Adana
İsmet Atlı Adana'da anıldı
5 Nisan 2025 Cumartesi