BAYFEST: Bayburt'ta Bilim ve Teknoloji Festivali

Bayburt'ta Bilim ve Teknoloji Coşkusu: BAYFEST Kapılarını Açtı

Bayburt 2. Bilim ve Teknoloji Festivali (BAYFEST) başladı. Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen festivalde, öğrencilerin biyoloji, kimya, fizik ve mühendislik alanlarındaki bilimsel projelerinin yanı sıra edebi ve kültürel eserleri sergileniyor.

Bayburt'ta Bilim ve Teknoloji Coşkusu: BAYFEST Kapılarını Açtı

Vali Mustafa Eldivan, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, TEKNOFEST'inİstanbul'da bir avuç genç tarafından başlatılan ateşinin büyüyerek Anadolu'yu etkisi altına aldığını belirtti. Eldivan, BAYFEST'in de TEKNOFEST gibi il sınırlarını aşarak komşu iller başta olmak üzere 81 ile yayılmasını arzu ettiklerini ifade etti. Festivalin üç gün boyunca atölye çalışmaları, etkinlikler, yarışmalar ve gösterilerle binlerce misafiri ağırlayacağını söyledi.


Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Memiş, gençliği geleceğe taşıyacak çalışmaların önemine vurgu yaparak, gençlerin geleceğini en iyi şekilde hazırlamaları için her türlü desteği vereceklerini söyledi.


İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, öğrencilere eğitici ve eğlenceli bir deneyim sunmayı hedeflediklerini ve bu amaçla 35 atölye, etkinlik ve yarışmaların yer aldığı BAYFEST'in kapılarını açtığını belirtti. Festival kapsamında öğrenciler ve öğretmenler, davetlilere projeleri hakkında bilgi verdi.


Ülke genelinde düzenlenen teknoloji yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeler takdim edildi. Festival, 14 Haziran'da sona erecek.


Son Dakika Gelişmelerden Vaktinde Haberdar olmak istiyor musunuz? Google News'te Gazette'ye abone olun. 

ABONE OL!

 

DİĞER HABERLER

Siber bağışıklık umudu
Siber bağışıklık umudu
24 Nisan 2025 Perşembe
USB-C şarj kuralı başlıyor
USB-C şarj kuralı başlıyor
29 Aralık 2024 Pazar