İstanbul'da bir pastanede el yapımı kurabiyelerin tanesi 110 liradan satılıyor. Kurabiyelerin farklı lezzet seçenekleri de mevcut. Sosyal medyada kullanıcılar, bu fiyata kurabiye satılmasını çok pahalı bulduklarını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdiler.
BU FİYATIN ÜZERİNE ZAM GELİYOR
Pastanenin işletmecisi yaptığı açıklamada, kurabiyelerin maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ve bu nedenle bu fiyata satmak zorunda olduklarını belirtti. İşletmeci ayrıca, kurabiyelerin el yapımı ve kaliteli olduğunu da sözlerine ekledi.
İşletmeci, kurabiye fiyatlarında zam yapmayı düşündüklerini de söyledi.
Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Toz fındığı karıştırma kabına alalım. Ortasını açalım, yumurta beyazını ve sıvı yağı ortaya dökelim. Pudra şekerini ve kakaoyu fıstığın üzerine serpelim. Önce ortadakileri karıştıralım. Daha sonra kenardakileri de ortaya alıp hepsini karıştırarak yoğuralım. Hamurun kıvamı biraz sert olmalı. Yumuşak olursa biraz daha toz fıstık ekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Bir tabağa pudra şekerini dökelim. Yuvarladığımız kurabiyeleri pudra şekerine bulayalım. Ve tepsiye dizelim. Kurabiyelerin üzerine kapakla yada benzer bir şeyle basıp mantar şekli verelim. 170 derecede pişirelim.
Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin (250 gram)
2 adet yumurta.
1 su bardağı pudra şekeri.
400 gr mısır nişastası (200 gramlık iki poşet kullandım)
1, 5 çay bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya.
100 gram Antep Fıstığı