Adana Valiliği’nden tedbir uyarısı

Adana Valiliği’nden tedbir uyarısı

HABER MERKEZİ- Adana Valiliği, Adana’da yeniden artan Kovid-19 vaka sayılarına dair açıklamada bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vaka sayısındaki artışı kontrol altına almak amacıyla ek tedbirlerin alınacağı bildirildi.

Adana Valiliği’nden tedbir uyarısı

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı devletimizce alınan tedbirler sonucunda ilimiz ve ülkemizde çok önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Sağlık Bakanlığımız ile Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak alınan kararlar doğrultusunda, günlük hayatta kademeli olarak normalleşme sürecine geçilmiştir. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen ilimizde bulunan vatandaşlarımız rehavete kapılmış ve pozitif vaka sayısında önemli oranda artış meydana gelmiştir. 
Salgının başladığı ilk günden itibaren ilimiz genelinde virüsle mücadele etmek amacıyla; sağlık personelimiz, güvenlik güçlerimiz ve kamuda görevli tüm personelimizce yürütülen özverili çalışmaların sonucunda elde ettiğimiz başarı tablosunu kaybetmemek amacıyla vatandaşlarımızın ‘3 altın kurala’ uyup dışarıdayken maske takmaları, sosyal mesafelerini korumaları ve el hijyenine dikkat etmeleri gerekmektedir. 
Valiliğimiz koordinesinde görevli denetim ekiplerimizce gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlarımızın; pazar yerlerinde, AVM’lerde, marketlerde, halka açık olan kalabalık alanlarda tedbirli olmadıkları görülmüş ve vatandaşlarımıza maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uymaları ve el hijyenine dikkat etmeleri konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Yapılan tüm uyarılara rağmen bu durumun sürmesi ve vaka sayılarındaki artışın devam etmesi halinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve ilimiz genelindeki vaka sayısındaki artışı kontrol altına almak amacıyla Valiliğimizce ek tedbirler alınması kaçınılmaz olacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

DİĞER HABERLER