Ankara’da 4 Bin 515 Tarihi Eser Ele Geçirildi

Ankara’da tarihi operasyon: 4 bin 515 sikke ve obje ele geçirildi!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, Bizans ve Roma dönemlerine ait 4 bin 515 sikke ve metal obje ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara’da tarihi operasyon: 4 bin 515 sikke ve obje ele geçirildi!

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında şüpheli M.A. ve B.O'nun bulunduğu otomobili durdurdu.

Ekipler tarafından araçta yapılan detaylı aramada, tarihi değeri yüksek olduğu değerlendirilen 4 bin 460 sikke ile 55 metal obje ele geçirildi. Bizans ve Roma dönemlerine ait olduğu tespit edilen eserlerin, yasa dışı yollarla satılmaya çalışıldığı belirlendi.

Gözaltına alınan M.A. ve B.O, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yetkililer, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadelede denetimlerin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

 

Etiketler:
AnkaraTarihi Eser

DİĞER HABERLER