Bakan Tekin Koltuğunu Devretti

Bakan Tekin koltuğunu devretti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Irmak Genç'e koltuğunu devrederek kutladı.

Bakan Tekin koltuğunu devretti

Bakan Tekin, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak adına çeşitli okullardan gelen öğrencileri kabul etti. Anıtkabir ve TBMM'deki törenlerin ardından Bakanlık binasına gelen Tekin, Türk bayraklarıyla karşılandı ve çocuklarla birlikte makamına çıktı.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Tekin, koltuğunu temsili olarak Irmak Genç'e devretti. Bu özel günde, Türkiye'nin Milli Eğitim Bakanı olmanın sorumluluğunu taşımak heyecan verici bir deneyim olduğunu belirtti.
Öğrencilerin kutladığı bu özel günde, Gazze'deki çocukların acılarının son bulmasını dileyen Irmak Genç, tüm dünya çocuklarını barışa ve birlik içinde yaşamaya davet etti.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, ilk icraatının okullara daha fazla atölye, müzik, resim ve spor salonları açmak olduğunu belirtti. Ayrıca teneffüs ve tatil sürelerinde herhangi bir değişiklik düşünmediklerini ifade etti.
Bakan Tekin ve Irmak Genç, Bakanlık bahçesinde düzenlenen etkinliklere de katıldılar. Atölye çalışmaları, geleneksel oyunlar ve müzikli aktivitelerle renklenen etkinliklerde yaklaşık 1000 çocukla bir araya geldiler.