Bir kez daha canımız yandı

Bir kez daha canımız yandı

Türkiye’de dur durak bilmeyen kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da özel bir üniversitede öğretim üyeliği yapan 48 yaşındaki Dr. Aylin Sözer eski sevgilisi olduğu iddia edilen bir şahıs tarafından boğazı kesilip, yakılarak vahşice katledildi. Sözer ile birlikte 2020 yılında Türkiye’de öldürülen kadın sayısı 380’e yükseldi.


Bir kez daha canımız yandı

“KENDİNİZE GELİN”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kasım ayında yaptığı konuşmasında, "Geçen yılın ilk 10 ayında katledilen kadın sayısı 308'di, bu yıl 234’e düştü 1 bile fazla" dedi. Bakan Soylu, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusunda erkeklere de seslenerek, "Nereden çıktı bu kadına şiddet, kadın cinayeti? Erkeklere sesleniyorum; kendinize gelin" ifadelerini kullandı.
“BİR CANİNİN KURBANI”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından "Genç bir meslektaşım, kıymetli bir eğitimci Dr. Aylin Sözer’in vahşice katledildiği haberinin üzüntüsü içindeyim. En hafif tabiriyle bir caninin kurbanı olması çok acı. Lanetliyor; ailesi ve öğrencilerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

İnternette bir kadın platformunun verdiği son verilere göre, cinayete kurban giden kadınların güncel sayısının 380 olduğu belirlendi.

 

DİĞER HABERLER