Endonezya, Hatay’da Dostluk Köyü Kurdu

Endonezya, Hatay’da depremzedelere yardım eli uzattı: "endonezya köyü" açıldı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından kurulan "Endonezya Köyü"nün açılışı gerçekleştirildi.

Endonezya, Hatay’da depremzedelere yardım eli uzattı: "endonezya köyü" açıldı

37 konutluk köy, Endonezya'nın Türkiye'ye deprem yardımları kapsamında, 6 Şubat 2023'teki yıkıcı depremlerden etkilenenlerle dayanışma amacıyla kuruldu. Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, açılış töreninde, iki ülke arasındaki dostluğun gerçekliğine vurgu yaptı ve "Dost kara günde belli olur" sözleriyle dayanışmanın önemini vurguladı.

Açılış Töreni Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral ve Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama'nın katılımıyla düzenlendi. Törende, Hatay’da yapılan konut projeleri ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verildi. Vali Masatlı, Hatay’da 190 bin konut ve işyeri inşa edileceğini belirterek, bu projelerin 2025 yılına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Endonezya’nın desteğini takdir eden Masatlı, bu bağışın sadece sembolik değil, gerçek bir dostluk ve yardımlaşma örneği olduğunu dile getirdi. Purnama, Endonezya ve Türkiye’nin güçlü bir dostluk temelinde işbirliği yaptığını ve bu dayanışmanın her zaman devam edeceğini belirtti.

Açılışın ardından, protokol üyeleri, İbrahim ve Fidan Kaya çiftinin evini ziyaret ederek, dayanışma sürecine katkı sağladılar.

 

Etiketler:
6 Şubat 2023 depremleriAchmad Rizal PurnamaEndonezya KöyüEndonezya'nın Ankara BüyükelçiliğiHatayMustafa Masatlı

DİĞER HABERLER