İzmir'de deniz taştı, sokaklar su altında kaldı

İzmir'de deniz taştı, sokaklar su altında kaldı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yoğun yağışın ardından denizin taşması sonucu yollar su altında kaldı, vatandaşlar araçlarını kurtarmak için çaba harcadı. Deniz suyunun bastığı eğlence mekanından çıkamayan müzisyenleri itfaiye lastik botla kurtardı.

İzmir'de deniz taştı, sokaklar su altında kaldı

İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yoğun yağışın ardından denizin taşması sonucu yollar su altında kaldı, çok sayıda iş yeri, apartman ve dükkanı su bastı.

Kentte gün boyu devam eden yağmur, gece geç saatlerde etkisini artırdı. Fırtınanın da başlamasıyla Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi ile Aksoy Mahallesi'nde deniz taştı.

Sahildeki sitelerin bahçeleri suyla dolarken, cadde ve sokaklar da sular altında kaldı.

Çevredeki sitelerin görevlileri siren sesleriyle araç sahiplerini uyardı. Birçok vatandaş, araçlarını su altında kalmadan kurtarmaya çalıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, kapalı kanalları açmak için çalışma yaptı.

Su seviyesinin sürekli yükseldiği bildirildi.


Bazı vatandaşların ayakkabılarını çıkarıp yürüdükleri belirtildi.

Araçlarının suda kalmaması için çabalayan 2 motorlu kuryenin, başarılı olamayınca motorlarını iple ağaca bağladıkları görüldü.

Şiddetli rüzgarın ardından Karşıyaka Cemal Gürsel Sahil Yolu da tamamen sular altında kaldı. Birçok yeri su basarken, deniz suyunun arka sokaklara kadar ulaştığı görüldü.

İtfaiye ekipleri, vatandaşları araçlarını çekmeleri yönünde uyardı.

Konak ilçesinde Kordon Boyu tamamen sular altında kalırken, çok sayıda iş yerini ve apartmanı su bastı. Suların yükselmesi nedeniyle Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanları da sular altında kaldı.


Kıbrıs Şehitleri ile Talatpaşa Bulvarı da deniz sularıyla doldu, bölgede elektrikler kesildi.

Sular altında kalan eğlence mekanından çıkamayan müzisyenler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye yönlendirilen itfaiye ekipleri, lastik botla müzisyenleri kurtardı.

Müzisyenler, mekanı canlı müzik yaptıkları sırada suların basması nedeniyle mahsur kaldıklarını, itfaiye ekiplerinin botla kendilerini kurtardığını anlattı.

 

Etiketler:
İzmirDeniz TaştıSokaklar Sular Altında kaldıKarşıyaka

DİĞER HABERLER

Almanya’da Kasalara Dev Soygun
Almanya’da Kasalara Dev Soygun
16 Şubat 2026 Pazartesi
Akaryakıta bayram indirimi
Akaryakıta bayram indirimi
5 Haziran 2025 Perşembe
Azerbaycan
Azerbaycan'ın Ufku Açılacak
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Pakistan
Pakistan'la İşbirliği
26 Mayıs 2025 Pazartesi
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
23 Mayıs 2025 Cuma
Suriye ile Enerji İşbirliği
Suriye ile Enerji İşbirliği
22 Mayıs 2025 Perşembe
Bu Kez EGE Sallandı
Bu Kez EGE Sallandı
22 Mayıs 2025 Perşembe
Erdoğan Budapeşte Zirvesi
Erdoğan Budapeşte Zirvesi'nde
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Kademeli Emeklilik Son Durum
Kademeli Emeklilik Son Durum
20 Mayıs 2025 Salı
Vatandaş Ata
Vatandaş Ata'sına koştu
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Üçlü zirve sona erdi
Üçlü zirve sona erdi
16 Mayıs 2025 Cuma
5 uçaktan 6 kıtaya
5 uçaktan 6 kıtaya
7 Mayıs 2025 Çarşamba
2 Kazalı araç 4 yaralı
2 Kazalı araç 4 yaralı
14 Mart 2025 Cuma