Kasaplar, kurban etlerini parçalama ve kıyma
çektirme fiyatlarına zam yaptı. Geçen sene bir kilo kurbanlık etini
kıyma yaptırmak için kasaba 5 lira ödeyen vatandaşlar, bu Kurban Bayram’nda 10 TL ödeyecek.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kasaplarda
hazırlıklar başladı. Kurban Bayramı'nın ikinci günü kasaplarda yoğunluk
beklenirken kurban etlerini kıyma yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu yıl kilo
başına 10 TL ödemek zorunda kalacak.
‘İKİNCİ GÜNÜNDEN İTİBAREN YOĞUNLUK BAŞLAR’
Edirneli kasap Hasan
Kalabalık şunları söyledi:
“Geçen sene kıyma çektirmenin kilosu 5 liraydı, bu sene
10 lira civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bayramın ikinci gününden itibaren
yoğunluk başlar, bayramın sonuna kadar devam ediyor. Biz de elimizden geleni
yapıyoruz. Sırayla gelenlerin kıymalarını akşama kadar poşetleyip hazırlayacağız.
Tertemiz bir şekilde geri vereceğiz.
Kurban Bayramı'nın birinci günü et kesildikten sonra
etler biraz havalandırılıp dolaba koyulur, bir gün dinlendirilir.
Dinlendirildikten sonra da ikinci günü bütün bir şekilde getirilir; temizleriz,
hazırlarız, kuşbaşısını yaparız.”