Kütüphane Haftası hazırlıkları görüşüldü

Kütüphane Haftası hazırlıkları görüşüldü

Bu yıl 50. kutlanacak olan Kütüphane Haftası’nda Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce planlanan ve gerçekleştirilecek etkinlikler masaya yatırıldı.

Kütüphane Haftası hazırlıkları görüşüldü

Vali yardımcısı Halis Arslan başkanlığında Valilik toplantı salonunda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Müdür Vekili Nuh Yıldız ve Şube Müdürü Aşiret Boran Şen, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan ve Kütüphaneci Elife Hülya Avan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ozan Aksu ve Kültür Müdürü Ahmet Bakır, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Eyüp Erdoğan,  Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Erdoğan Güvel, Çukurova Edebiyatçılar Derneğinden Mansur Ekmekçi, İLESAM Temsilcisi Remzi Yıldırım, Adana Gösteri Sanatları Merkezi Tiyatrosundan Muhittin Yeşilova, Altın Koza A.Ş’yi Temsilen Koray Diker, El Sanatları Sanatçısı Ömer Erdoğan, Optimum İşletme Müdürü Suat Tilav ve Çukurova Halk Ozanları Kültür ve Araştırma Derneği Temsilcisi Mansur Ekmekçi’nin katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Oldukça verimli geçen toplantıda İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce hazırlanan “50. Kütüphane Haftası” taslak programı ele alınarak katılımcıların hafta boyunca sunacakları katkılarla beraber program kabul edildi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, 31 Mart – 06 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan 50. Kütüphane Haftasında en çok kitap okuyanlara Teşekkür Belgesi ve hediyeler verileceğini, Konferans, Söyleşi, Kitap sergileri, Adana Görsel Sanatlar Merkezi Tiyatrosunca çocuklara yönelik “Canlanan Masallar” adlı tiyatro eserinin sunulacağını, Ömer Erdoğan tarafından el sanatları sergisinin açılacağını; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sıradışı Okurlar” belgeseli gösteriminin yapılacağını ve 31 Mart 2014 Pazartesi günü Abidin Dino Park’ında saat 10:00 da vatandaşların katılımıyla “Kitap Okuma” etkinliğinin gerçekleştirileceğini ayrıca Çukurova Edebiyatçılar Derneği ile İLESAM’a bağlı yerel yazarların kitaplardan oluşan stantların açılacağını ve Adana’da yaşayan vatandaşların tüm kitap dostlarını öğretmen ve öğrencileri etkinlikler boyunca ve her zaman kütüphaneye beklediğini sözlerine ekledi.