Maden ekipleri Rize’de yarışıyor

Maden kurtarma ekipleri Rize’de yarışıyor

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) tarafından düzenlenen 4. Maden Kurtarma Yarışması, Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ’nin ev sahipliğinde Rize’de başladı. Organizasyonda Türkiye’nin önde gelen 13 maden şirketinin arama kurtarma ekipleri mücadele ediyor.


Maden kurtarma ekipleri Rize’de yarışıyor

Rize Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilen yarışma, 25 Eylül’de düzenlenecek gala gecesi ve ödül töreniyle sona erecek.

6 farklı kategoride mücadele

Yarışmada ekiplerin kriz anlarındaki müdahale kabiliyeti, koordinasyonu ve dayanışması farklı senaryolar üzerinden test edilecek.
Takımlar; yer altı, yangın, deprem, kimyasala müdahale, araç kazası ve takım yetkinliği olmak üzere 6 kategoride mücadele edecek.
Yer altı arama kurtarma ve deprem etapları Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ’nin maden sahasında gerçekleştirilecek. Diğer etaplar ise Rize şehir merkezinde halka açık olarak düzenlenecek.

13 şirketin ekipleri katılıyor

Organizasyonda Acacia Maden İşletmeleri, Çayeli Bakır İşletmeleri, Defaş Madencilik, Esan Eczacıbaşı, Eti Bakır, Eti Krom, Gübretaş Maden Yatırımları, Gümüştaş Madencilik, Öksüt Madencilik, Tümad Madencilik, Tüprag Metal Madencilik, Türk Altın İşletmeleri ve Zenit Madencilik ekipleri yer alıyor.

Uluslararası gözlemciler Rize’de

TMD, organizasyonu gelecek dönemde uluslararası bir formata taşımayı hedefliyor. Bu kapsamda farklı ülkelerden gözlemciler de yarışmayı takip ediyor.
Türkiye’den 3, Azerbaycan ve Yunanistan’dan birer olmak üzere 5 gözlemci şirket organizasyonu yerinde izlerken, Güney Afrika ve Zambiya’dan gelen maden kurtarma profesyonelleri de gözlemci olarak yarışmada bulunuyor.

 

Etiketler:
Rize Maden Kurtarma Yarışması Türkiye Madenciler Derneği TMD Çayeli Bakır İşletmeleri Maden Kurtarma Arama Kurtarma Madencilik 

DİĞER HABERLER