MasterChef Balıkesir Kaymaklısı nasıl yapılır?

MasterChef Balıkesir Kaymaklısı nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Balıkesir Kaymaklısı hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Balıkesir Kaymaklısı hazırladı. Peki, Balıkesir Kaymaklısı nedir? Balıkesir Kaymaklısı nasıl yapılır? Balıkesir Kaymaklısı nedir?

MasterChef Balıkesir Kaymaklısı nasıl yapılır?

Balıkesir Kaymaklısı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • 300 g tereyağı
  • 6 yumurta
  • 700 g kaymak
  • 2 kg şeker
  • Üstüne gelinceye kadar su

Balıkesir Kaymaklısı Nasıl Yapılır

Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır. Tereyağı ve süt konup karıştırılır. Yoğrulur. Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konulur. Her yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufkada diğer yağlı tepsiye yerleştirilir. Fırında veya mangalda pişirilir. Alt kısımları kızarınca iki tepside ateşten indirilir. Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolca kaymak yayılır. Kümeler halinde de konulabilir. Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsideki kaymakların üzerine kapatılır. Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak katılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.

 

Etiketler:
#masterchef #balıkesir #kaymaklısı

DİĞER HABERLER

Balıkesir
Balıkesir'de sır gibi ölüm
28 Eylül 2024 Cumartesi
Bitlis
Bitlis'te 4.7 şiddetinde deprem!
25 Eylül 2024 Çarşamba
Hakkari
Hakkari'de 4.3 şiddetinde deprem!
25 Eylül 2024 Çarşamba