‘Normalleşelim ama rehavete kapılmayalım’

‘Normalleşelim ama rehavete kapılmayalım’

HABER MERKEZİ- Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Covit-19 salgını tehlikesinin henüz atlatılmadığına işaret ederek, esnaf ve sanatkarlardan, sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları konusunda titiz davranmalarını istedi. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda riskin yüksek olduğunun da altını çizen Başkan Niyazi Göger, vatandaşlara, alışverişlerini küçük esnaftan yapmalarını önerdi. 

‘Normalleşelim ama rehavete kapılmayalım’

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Çin'de ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyada etkili olan Covid-19 virüsüyle mücadelede Türkiye'nin önemli bir mesafe kat ettiğini, bunun göstergesi olarak da 1 Haziran itibarı ile normalleşme sürecine geçildiğini hatırlattı. 
Normalleşmeyle birlikte tedbirlerin kısmi olarak esnetilmesinin virüs tehlikesi geçtiği anlamına gelmediğine dikkati çeken Birlik Başkanı Niyazi Göger, esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşları tedbiri elden bırakmaları konusunda uyardı. 
Başkan Niyazi Göger, "Pandemi sürecinde ekonomik olarak en fazla etkilenen kesimlerin başında esnaf ve sanatkarlarımız geldi. Birçok sektörde işyerleri geçici süreyle kapandı, birçok sektörde ise işletmelerin faaliyetleri kısıtlandı. Gerek devletimizin aldığı tedbirler gerekse vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet neticesinde bu süreci çok uzamadan atlattık. Ancak normalleşme sürecine girmemiz, salgın tehlikesi geçtiği anlamına gelmemektedir" dedi. 
Mardin'e atanan Vali Mahmut Demirtaş'a yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinde, son günlerde Adana'da vaka sayısının arttığı konusunun gündeme geldiğini ifade eden Başkan Niyazi Göger, "Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı verilerde de vaka sayılarında gözle görülür bir artış söz konusu. Uzmanlar da dikkatsizlik ve yeterli önemin verilmemesinden kaynaklı vaka sayılarının yukarılara doğru seyrettiğini, böyle devam ederse en başa dönüleceği yönünde uyarılarda bulunuyor. Virüsle mücadelede elde ettiğimiz başarının sürmesi, verilen emeklerin heba olmaması ve salgın döneminde yaşadığımız günlere yeniden dönmemek için rehavete kapılmadan, aynı hassasiyetle kurallara uymaya devam etmeliyiz" dedi. 
Uzmanların, özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde virüs bulaşma riskinin yüksek olduğunu, zorunlu kalınmadıkça kalabalık ortamlara girilmemesi yönünde uyarılarının bulunduğunu hatırlatan Birlik Başkanı Niyazi Göger, vatandaşlara alışveriş için, aynı anda birden fazla kişinin alışveriş yaptığı AVM'ler ve zincir marketler yerine esnafı tercih etmelerini tavsiye etti.  
KALABALIK ORTAMLARDAN KAÇININ
Başkan Niyazi Göger, "Alışveriş merkezleri ve zincir marketlerde aynı anda çok sayıda kişinin içeride bulunması doğal olarak sosyal mesafenin korunmasını güç hale getiriyor. Her ne kadar içeriye alınan kişi sayısı sınırlı tutulsa da reyonlar arasında insanlar birbirine çok yakın mesafede alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Hal böyle olunca virüse karşı en etkili korunma yöntemi olan sosyal mesafe kuralı ihlal ediliyor. Bunun yanı sıra aynı ürüne birden fazla insanın dokunması da bulaşma riskini arttırıyor. Oysa küçük esnafta, içerideki müşteri sayısı bir ya da iki kişiyle sınırlı. Bu da doğal olarak sosyal mesafenin daha rahat korunmasına olanak sağlayarak, virüs bulaşma riski de azaltıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın alışverişlerini, AVM ve zincir marketler yerine küçük esnaftan yapmasının daha güvenli ve sağlıklı olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. 

 

DİĞER HABERLER

Almanya’da Kasalara Dev Soygun
Almanya’da Kasalara Dev Soygun
16 Şubat 2026 Pazartesi
Akaryakıta bayram indirimi
Akaryakıta bayram indirimi
5 Haziran 2025 Perşembe
Azerbaycan
Azerbaycan'ın Ufku Açılacak
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Pakistan
Pakistan'la İşbirliği
26 Mayıs 2025 Pazartesi
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
23 Mayıs 2025 Cuma
Suriye ile Enerji İşbirliği
Suriye ile Enerji İşbirliği
22 Mayıs 2025 Perşembe
Bu Kez EGE Sallandı
Bu Kez EGE Sallandı
22 Mayıs 2025 Perşembe
Erdoğan Budapeşte Zirvesi
Erdoğan Budapeşte Zirvesi'nde
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Kademeli Emeklilik Son Durum
Kademeli Emeklilik Son Durum
20 Mayıs 2025 Salı
Vatandaş Ata
Vatandaş Ata'sına koştu
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Üçlü zirve sona erdi
Üçlü zirve sona erdi
16 Mayıs 2025 Cuma
5 uçaktan 6 kıtaya
5 uçaktan 6 kıtaya
7 Mayıs 2025 Çarşamba
2 Kazalı araç 4 yaralı
2 Kazalı araç 4 yaralı
14 Mart 2025 Cuma