Yalçın, “Türkiye'nin bu anlamda altyapısının durumu belli. İnsanların eğitime ulaşmada bazı tartışmaların olduğu ve internet altyapısının her yerde olmadığı, insanların imkanlarının eşit olmadığı yerde siz merkezi olarak 'aç-kapa' yaparsanız burada mağdur kitleler üretirsiniz. Onun için pandemi yönetimi mutlaka ama mutlaka lokal durumlar dikkate alınarak yapılmalı. Bir ilin tamamı açılıp kapatılmaz. Vaka sayısına bakılır, vaka sayısına göre risk altında olan yerler bir miktar esnetilir. Diğer yerlerde eğitim devam ettirilir. Salgınla mücadelede ilk başta söylediğimize sonradan gelindi” diye konuştu.
Başkan Yalçın, okulların temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurgulayarak, "Milletin duyarlılığını tetikleme açısında da eğitim ve öğretimin kontrollü şekilde devam etmesi son derece önemli. Çocuklardaki öğrenme kayıplarının telafisi uzun vadede zorlaşacaktır. Eğitim öğretim mutlaka ama mutlaka şartlar zorlanarak devam ettirilmeli, riskin çok olduğu yerde durum anında kontrol altına alınarak oraya ilişkin özel uygulama yapılmalı" ifadelerini kullandı.
Yüz yüze eğitim ve öğretimin başladığını hatırlatan Yalçın, “Öğretmenlerin aşılanması mutlak suretle öncelenmeli. Bu açıdan Sağlık Bakanı ile yaptığımız görüşmede de aşılamanın bir an önce yapılması gerektiğini ifade ettik. Ziyaretimiz esnasında 100 bin öğretmenin aşılandığını, yeni aşılar geldikçe sürecin devam edeceğini belirttiler. Çinli firmanın yükümlülüğünü yerine getirmekte zorlandığını da ifade ettiler. Aşı temini konusunda baskı artırılmalı, insan hayatı önemli. Eğitim öğretim faaliyetinin devam ettiği bu süreçte öğretmenlerin mutlaka ama mutlaka aşılamada öncelenmesi gerekiyor” sözlerine yer verdi.