Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Armağan Öner, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma vurgusu yaptı. Başkan Öner, dini bayramların toplumsal örf ve adetlerin, gelenek ve göreneklerin yaşatılması için eşsiz günler olduğunun altını çizdi. Öner, “Yardımlaşma ve dayanışma ruhu içinde hareket etmenin, mağduru gözetmenin, düşmüşü kaldırmanın, dili, dini, ırkı, milleti ne olursa olsun herkese insani duygularla yaklaşmanın ve sevgi dolu olmanın en önemli geleneğimiz olduğu gerçeğiyle hareket edilmeli; cereni mağrur, alanı da mahcup etmeyen tek şeyin sevgi olduğu unutulmamalıdır” dedi.
- Uzlaşı kültürüyle hareket edilmeli
Türkiye’nin de bugün en çok sevgiye, sağduyuya, hoşgörüye ve kader birliğine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Öner, şöyle devam etti:
“Bunun için de herkesten daha çok siyasilere görev düşmektedir. Toplumu yöneten ve yönlendiren onlardır. Siyasiler uzlaşı kültürüyle hareket eder, kutuplaşma yerine kucaklaşmayı yeğlerse toplum da aynı doğrultuda hareket edecektir. Mübarek Ramazan Bayramı’nın Çukurova Bölgesi’ndeki kıymetli hemşerilerimize, milletimize, Suriye’den Mısır’a, Irak’tan Doğu Türkistan’a, Afganistan’dan Pakistan’a kadar tüm İslam Alemi’ne ve tüm dünyaya barış, huzur ve esenlik getirmesini dileriz.”